Sixteen Cities

Sixteen Cities

Pyntelig pop/rock fra fem karer som vet hvem som ruler.

Hørt

CD:

Sixteen Cities – Sixteen Cities

Centricity Music (2010)

Det kryr av dem. Kristne, brennende pop/rock-band med friske og positive unge musikere som står på, arbeider hardt og ikke har vært gjennom så altfor mange bekmørke bølgedaler enda. Centricity-labelen har etter hvert plukket opp en del av dem fra garasjespilling og undergrunnseksistens til seriøs artisttilværelse, og deres siste funn er Sixteen Cities. Det er jammen flaks at de fant dem. For dette har ingenting i en garasje å gjøre – med mindre du har stereoanlegget ditt der, da.

De fem karene i Sixteen Cities er unge, ambisiøse, og talentfulle. Og de har holdt på i årevis allerede. De begynte å spille sammen da de begynte på high school, og brukte musikken sin til å vitne for de andre elevene på skolen, heller enn å satse på statusjag og popstjernedrømmer.

Tydelige på hvem de er og hvem de spiller for

Og det høres når de nå endelig er klar med sitt første, selvtitulerte album. For ikke bare er de samspilte og tydelig komfortable i sin musikalske identitet som band, de er også tydelige på hvem de er og hvem de spiller for.

Dette er ikke på noen måte en utforsking av de mørke sidene av livet. Kristenlivet er mye forskjellig, noe gutta i Sixteen Cities ikke legger skjul på, men det er ikke håpløshet eller bønner fra tunge stunder som preger denne plata. Dette er lovsang og tilbedelse fra lykkelig frelste ungdommer som har tjent Gud med musikk og liv i flere år allerede, og har tenkt å fortsette med det.

Sixteen Cities spiller lett og luftig pop/rock, uten for mye krimskrams bortsett fra et og annet innslag av strykere. Og det funker som bare det. Det høres litt ut som Death Cab For Cutie, litt som Jars of Clay og litt som diverse annet. Det er ingenting på plata som vil revolusjonere musikkbransjen, men det er absolutt bra.

Sixteen Cities brenner først og fremst for å nå skoleelever og studenter

For musikken er jo bare deler av pakka. Sixteen Cities brenner først og fremst for å nå skoleelever og studenter, og har både turnert med Kutless og til og med spilt på skoler og i ungdomsmenigheter i Danmark.

«Det viktigste er ikke hvor vi spiller, men at barrieren mellom band og publikum brytes så budskapet kan nå frem og synke inn. Hvis folk har det gøy, men også går hjem med opplevelsen av å ha møtt Jesus, enten for første gang eller på ny, har det vært en bra konsert for oss,»sier bandet selv. Med den holdningen lover det godt for fremtiden. Sixteen Cities er uansett verdt å sjekke ut.

Du får kjøpt platen på bl.a. iTunes. Du kan også høre den på Spotify.

Foto:MySpace.com/sixteencities

Hørt

CD:

Sixteen Cities – Sixteen Cities

Centricity Music (2010)