Somewhere Down The Road

Somewhere Down The Road

Superstjerna Amy Grants første album på syv år er full av visdom og godlyd.

Det er mange veteraner i musikkbransjen. Noen bare fortsetter og fortsetter når de egentlig burde sluttet, andre blir bedre med årene, og noen glimter til mellom endeløse rekker av liveplater og middelmådigheter. Og så er det noen som bare leverer gang på gang.

Amy Grant er en av dem. Etter over tredve år i bransjen leverer hun fremdeles kvalitetspop, og tekstmessig er hun en av de beste og mest jordnære fortellerstemmene innen den kristne singer/songwriter-sjangeren. Kanskje ikke så rart da, at hun også er verdens mestselgende kristne artist.

Dama har mye godt å si gjennom musikken sin

Mye kan sies om Amy Grant, og mye har også blitt sagt. Hun har tidvis vært kontroversiell, beskyldt for å være for kommersiell og spille på sex appeal, for eksempel. En skilsmisse og nytt ekteskap har også skaffet henne mye kritikk. Men uansett hva man synes om valgene hun har tatt, så er det en ting som er sikkert: Dama har mye godt å si gjennom musikken sin.

Somewhere Down The Roadhandler om historier og reiser. Og i en blanding av nye sanger, eldre låter som aldri har vært utgitt og nyinnspillinger av klassikere, tar Amy oss med på en reise gjennom livet.

Det handler om oppturene og nedturene, og håpet hun har funnet i troen og kjærligheten. Det er som å lese i dagboken hennes, og Amy synger om hvor viktig det er å være ærlige med både oss selv og Gud, om å lære å vente på Guds svar og om å lære å lytte heller enn forhåndsdømme. Og i den nydelige, vare nyinnspillingen av «Arms of Love» minner hun om at vi aldri er glemt av vår himmelske far. Uansett.

Mye av plata er holdt i gitarvisepop-stilen med diskré innslag av country. Men du finner både mer mainstream pop i «Overnight», som forøvrig er en duett med Amys egen datter, og seig, oppdatert negro spiritual i «Third World Woman».

Det er enkelt og behagelig

Plata inneholder faktisk bare fire helt nye låter, men det hele oppleves likevel friskt og nytt. Det er enkelt og behagelig, og har du likt noe av det Amy har gjort før, vil du helt sikkert finne noe du liker påSomewhere Down The Road.

Unn deg gjerne denne plata. Det er musikk som smyger seg inn i øregangene, og etterlater seg et vitnesbyrd om en Gud som er med alle slags dager. Det er ikke det verste du kan få høre, akkurat.

Foto/Copyright:MySpace.com/amygrant

CD:

Amy Grant – Somewhere Down The Road

Sparrow Records (2010)