Steven Curtis Chapman klinker til med sitt 23. album

Steven Curtis Chapman klinker til med sitt 23. album

Steven Curtis Chapman har fått med seg Matt Maher, Rend Collective, Matt Redman og Chris Tomlin på laget til sitt første lovsangsalbum.

Hørt

Steven Curtis Chapman – Worship and Believe (Deluxe Edition)
Utgitt 4.mars 2016 på Provident Label Group, LLC

Steven Curtis Chapman har lenge vært et kjent navn innen kristenmusikken og nå har han kommet ut med intet mindre enn sitt 23. album, kalt Worship and Believe (Deluxe Edition).

Med så mange album bak seg, får en visse forventninger også til dette nye albumet. De kan du likevel bare legge fra deg, for dette albumet er annerledes. Dette er nemlig hans aller første, rene lovsangsalbum og inneholder totalt 17 låter, hvor seks av disse er liveinnspillinger.

Et gjennomført lovsangsalbum

Sangene bærer preg av å være typisk Chapman, samtidig som de har noe annerledes ved seg. Han har fått med seg flere store navn på albumet, og både Matt Maher, Rend Collective, Matt Redman og Chris Tomlin har bidratt på tekster og innspilling. Dette setter sitt preg på albumet og gjør at Worship and Believe fremstår som et godt gjennomført lovsangsalbum.

 

Sangene er laget for menigheter og dreier seg om vår felles takk til og tilbedelse av Gud. Greit nok så dukker det opp noen klisjeer i både tekster og melodier på albumet, men det finnes tilgivelse for det, med så mye annet godt å by på.

Håper vi synger disse i menighetene

Chapman sier selv at han håper dette er lovsangene vi synger på i menighetene våre fremover, og det håper egentlig jeg også. De er i alle fall velkomne på min spilleliste!

Chapman er også nokså kjent for sangen «Cinderella» som han skrev etter at hans 5 år gamle datter ble drept i en bilulykke rett før han skulle hatt konsert på Skjærgårds Music and Mission i 2008:

Hørt

Steven Curtis Chapman – Worship and Believe (Deluxe Edition)
Utgitt 4.mars 2016 på Provident Label Group, LLC