Fotballkamp og døde hyener i Etiopia

TeFT Team Etiopia fikk møte både døde hyener, humpete veier, lokale fotballag og misjonslivet på nært hold. Se video og les om turen deres.

Vi var en spent gjeng bestående av Josefine Gyland, Eirin Lillebø, Knut Amdal, Håkon Rydland, Vegard Lien og Jarle Thingbø.

Vi hadde et team-møte i Oslo, der vi fikk høre litt om misjonshistorien til Etiopia, som blant annet var det første landet NLM sendte misjonærer til etter Kina. Vi reiste fra Norge i påsken med forskjellige tanker og forventninger om hvordan turen skulle bli.

Fra fotballkamp til bønnemøte

Vi fikk se og oppleve mye forskjellig. I Addis fikk vi være med å spille kamp med fotballaget KSSA, vi var inne på den nasjonale fotballstadion og vi fikk være med på internasjonal gudstjeneste.

Vi møtte flere misjonærer som arbeider forskjellige steder i Etiopia. Hver torsdag samles NLM sine misjonærer rundt om i hele verden til bønnemøte der de befinner seg. Vi var så heldige at vi fikk være med på dette i Addis, det var spennende å høre om arbeidet, utfordringer og ting som har lagt seg til rette. Vi følte vi ble tatt godt imot.

Gir Gud æren

Etterpå reiste vi sørover til Hawassa, som var den tidligere ferieplassen til NLM. Der fikk vi møte mange inspirerende og gode folk som hadde et sterkt ønske om at flere skulle få høre om Jesus.

Vi møtte lederne i en menighet som heter Tabor, som tilhører Mekane Yesus-kirka. Det var stort og nesten uvirkelig å høre at for 50 år siden var det 25 000 medlemmer i Mekane Yesus-kirka, og i dag er det over 8 millioner medlemmer. Det er den raskest voksende lutherske kirke i verden.

Lederne i Tabor menigheten ga all ære til Gud for den enorme veksten. Menigheten brukte mesteparten av pengene til utdanning av evangelister på f.eks. presteseminaret i Addis. Disse evangelistene kan reise lenger ut i Etiopia og videre krysse landegrenser for å starte menigheter. Det var mektig å høre hvor viktig misjon var for dem, og den kjærligheten de hadde for alle unådde. Dette kan vi i Norge lære mye av.

Gud kaller oss til å gå på hans ord

Misjonærene Ruth, Asle og Kari tok oss med på en humpete kjøretur til Goba og Berbere. I Berbere har de en helseklinikk, der NLM har vært med å støtte utdanning av leger og kirurger.

I dette området har det vært mange dødsfall på grunn av komplikasjoner med fødsler, men når vi var der hadde de fått til åtte keisersnitt som mest sannsynlig hadde vært med på å redde liv. Vi fikk se hvor viktig denne helseklinikken er for befolkningen i Berbere.

Denne turen har betydd mye for oss, og vi har fått se hvor viktig misjon er. Vi har møtt mange kristne og imøtekommende mennesker, og vi har fått kjenne på hvordan det er å være misjonær i et annet land og en annen kultur.

Det er mange utfordringer, men samtidig kaller Gud oss til å gå på hans ord. Om det betyr at en må reise til et annet land eller at en skal være i Norge, så er det viktig at vi møter de menneskene rundt oss med evangeliet.