The Afters – Life Is Beautiful

The Afters – Life Is Beautiful

The Afters’ nye album er oppmuntrende, inspirerende og insisterende.

Hørt

CD:

The Afters – Life Is Beautiful

Fairtrade Services (2013)

To og et halvt år etter suksessalbumet Light Up The Sky, er The Afters endelig tilbake med et nytt album. Life Is Beautiful er et vårfriskt knippe poprock-låter, med et særdeles hyggelig og trivelig budskap: Livet er herlig, dere!

Texasbandet, som startet  bak disken i en Starbucks, er som en skikkelig kopp kaffe: Akkurat passe kraftig, oppkvikkende, oppmuntrende og får deg til å se lyst på livet. Og så med bittelitt grums i bunnen. Og som det sømmer seg for enhver Starbuckskaffe med respekt for seg selv, er det både krem og karamellsaus på toppen her og der. Men ikke for mye.

Et ‘tross alt’ som er essensen og det bærende elementet

Ikke at  Life  Is Beautiful er en søtladen suppe av solskinnshistorier og kristen lykkerus. Albumtittelen er kanskje klisjépreget, men den rommer et ”tross alt” som er essensen og det bærende elementet gjennom alle låtene.

For akkurat som en kaffekopp er mørk og bitter samtidig som den er styrkende, er livet alt annet enn en dans på roser. Også for kristne. De forskjellige bandmedlemmene i The Afters har alle opplevd store omveltninger i livet de siste årene. Lyse, lykkelige dager med ekteskap, barnefødsler og glede har gått hånd i hånd med familieproblemer, sykdom og ulykker.

Dette albumet har  vokst ut av alle disse opplevelsene. For gjennom alt det vanskelige har The Afters erfart at Gud er med, at han velsigner, bærer, trøster, styrker troen og kan skape godhet i det mest smertefulle mørke.

Og nettopp det er temaet for Life Is Beautiful. Livet er skjørt, men hvert øyeblikk og hver opplevelse er en gave. Gud kan bruke alt til det gode.

Et sterkt vitnesbyrd om å holde fast på troen

"I’ve seen joy, and I’ve seen pain / And on my knees I call Your name / Here’s my broken hallelujah," synger de. Albumet er et sterkt vitnesbyrd om å holde fast på troen på Gud’s endeløse godhet selv når det er vanskelig.

Med  Life Is  Beautiful har The Afters levert et solid popalbum som garantert vil stå på repeat hos meg i sommer. De er muntre, alvorlige – og best av alt, de insisterer på å være positive. Livet er vakkert, selv når det gjør vondt. Det er en påminnelse de fleste av oss har godt av å få høre innimellom.

Foto: Faitrade Services