7 kristne apper du bør laste ned på telefonen din

7 kristne apper du bør laste ned på telefonen din

Disse appene vil gjøre det lettere å sette fokuset på Bibelen, bønn og Jesus når du er på mobilen.

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Denne saken ble opprinnelig publisert på iTros nettsider januar 2019.

Det skal ikke forundre meg om du leser denne saken på mobilen din. Vi bruker jo mobilene våre til omtrent alt. Men hvorfor ikke bruke også denne plattformen til å bli bedre kjent med Jesus?

Vi har dermed laget en liste med 8 «must have» kristne apper som vil gjøre Guds ord lettere tilgjengelig i en teknologisk hverdag.

1. YouVersion

Det bør være store sjanser for at du som leser dette allerede er en av de 355 millionene som har lastet ned denne appen på mobilen. Men spørsmålet er om du bruker den til sitt fulle potensiale?

Visste du at du for eksempel kan:
  • Få varsel om dagens bibelvers
  • Følge leseplaner om utallige kristne temaer til oppbyggelse og inspirasjon
  • Søke etter ord i bibelteksten, så du enkelt finner fram til verset du leter etter
  • Lage enkle bilder med dine favorittvers
  • Tilpasse appen med ulike fonter, farger, bakgrunner, referanser osv.
  • Markere og lagre bibelvers du liker
  • Lese Bibelen på 1 255 språk helt gratis
  • Legge til venner og se hvilke vers de leser og deler
  • Få biblestreaks for hver dag du er i appen (jeg utfordrer deg til å la den bli høyere enn din snapstreak)

Selv om du har hatt appen på telefonen din i lang tid, er det kanskje på tide å bruke den. Tenk på hvor mye tid du bruker på Insta, Face, Snap og andre apper. Fortjener ikke Guds ord også litt prioritering når du er på mobilen?
(Lastes ned her)

2. Read Scripture

Denne appen er helt genial for å lese Bibelen på et helt år. Appen tar deg gjennom Bibelen kronologisk, og er delt opp i oversiktlige underkategorier. Hver dag er det er lagt opp til å lese noen kapitler, samt en salme (som vil si at du leser gjennom Salmenes bok over to ganger).

I tillegg kommer det en video fra the Bible Project med et oversiktlig overblikk før du starter starter på en ny bok. Andre Bible Project-videoer er også strategisk plassert på ulike steder i leseplanen.

Utformingen av appen er veldig enkel og ren, som gjør at du ikke blir distrahert i lesingen. Det er heller ikke vers i teksten, som gjør det lettere å se på hele teksten (slik den egentlig er) og ikke fokusere på enkeltvers. Hver dag minner også appen deg på å puste rolig før du leser, slik at du lettere holder fokus. Eneste ulempe er at denne appen bare er på engelsk.
(Lastes ned her)

3. Blue Letter Bible

Dette er en meget praktisk app for deg som ønsker litt mer «hardcore bible study». Når du trykker på et vers i teksten får du opp verset på den hebraiske (GT) og greske (NT) grunnteksten, samt på hvert enkeltord. Hvis dette blir helt gresk for deg (hehe), så kan du også få opp en liste med sammenligninger av ulike oversettelser.

Du får i tillegg tilgang til avanserte og detaljerte kryssreferanser og bibelkommentarer. Alt helt gratis. Denne appen vil virkelig gi en ny dimensjon i bibelstudiet ditt, og legger til rette for et dypdykk i teksten.
(Lastes ned her)

4. Dwell

Blir du fort lei av å lese Bibelen selv, så er dette den perfekte appen for deg! Dwell er en app som lar deg plugge i øreproppene og høre bibeltekstene bli lest opp. Du kan selv kan bestemme hvilke stemmer som leser og hvilke tekster du ønsker å høre, med passende bakgrunnsmusikk. Du kan også følge leseplaner, spillelister og tilpasse etter dine ønsker.

Appen har et rent og flott design uten reklame. Appen kan lastes ned gratis, men med visse begrensninger. Derimot kan man kjøpe abonnement for en måned, ett år eller «lifetime».
(Lastes ned her)

5. PrayerMate

Pleier du å si til vennene dine «jeg skal be for deg», men etter noen dager har du glemt det helt bort? Da vil denne appen hjelpe deg å organisere bønneemnene dine. Du kan plassere dem i lister under kategorier som familie, kirken, ytremisjon, venner du vil dele troen med eller lage dine egne kategorier.

I tillegg kan du legge inn bibelske bønner, som Vår Far og salmer du ønsker å be. Under hvert bønneemne kan du også lage egne notater, som gjør det lettere å konkretisere bønnene. Hver dag velger du hvilke bønneemner du vil be for, og når du har bedt for noe så swiper du til venstre for å få opp neste bønneemne.
(Lastes ned her)

6. THE CHOSEN

Har du enda ikke fått sett serien «The Chosen»? Det er en serie som på en herlig måte skildrer Jesus sitt liv. Serien kom ut i 2017 og har fått glitrende omtale blant de fleste.

Serien får du sett helt GRATIS i denne appen. Det har kommet ut to sesonger med åtte episoder. Sesong tre er også på vei.

Sjekk også ut iTro sitt samtaleopplegg fra episodene her.

(Lastes ned her)

7. iTro.no

HVA? Har iTro.no fått sin egen app? Nei, ikke som du kan laste ned i App/Play Store, men som du kan lage selv ved et par enkle tastetrykk. La meg vise deg.

Android:
Gå først inn på internett, og søk opp iTro.no. Etter du kommer på vår hjemmeside, trykker du på de tre prikkene øverst i høyre hjørne, for deretter å trykke på «Legg til på startskjermen». Og vipps, der har du din helt egne iTro-app.

iOS:
Gå inn på Safari og søk på iTro.no. Velg «dele-ikonet» nederst på menyen. Bla til høyre helt til du finner «Add to Home Screen» og så dukker den opp som en app. 

En siste påminnelse

Husk at det er mye bra kristent innhold på andre større apper, slik som YouTube, Podcast og Spotify. La deg fylles opp med Jesus og Guds ord, uansett hvilke apper du bruker!

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Denne saken ble opprinnelig publisert på iTros nettsider januar 2019.