To bøker du bør lese om forfulgte kristne

To bøker du bør lese om forfulgte kristne

En med andakter og en med inspirerende fortellinger om møte med muslimske ekstremister.

Bok nummer 1: Jeg er n – andakter 

Denne andaktsboka inneholder andakter for 90 dager. Hver andakt starter med ett eller flere bibelvers, og et vitnesbyrd eller fortelling knyttet til disse. Deretter kommer noen videre refleksjoner under «til ettertanke» og en ferdig formulert bønn knyttet til andakten.

Det finnes mange andaktsbøker på markedet, og hva er det som gjør akkurat denne så spesiell? Det beste svaret på dette spørsmålet, vil jeg si er temaet.

Denne andaktsboka er ganske annerledes enn mange andre, fordi de fleste av andaktene handler om forfulgte kristne i vår tid. Mange av historiene, situasjonene og livene vi får et innblikk i, er veldig forskjellige fra sånn de fleste av oss lever.

Noen av dem ender godt, noen i tragedie og noen et sted mellom der.

Fordi historiene handler om kristne søsken og deres virkelighet, gjør det sterkt inntrykk å lese dem. «For om ett lem lider, lider alle de andre med,» leser vi i 1.Kor 12:26.

Menneskene vi møter i andaktene, er del av den samme Jesu kropp som oss som er lesere, og det gjør at man ikke kan gå upåvirket hen.

At det er lagt opp til én andakt per dag, kan hjelpe en til å tenke over og bearbeide det man leser. Denne andaktsboka kan anbefales til folk i alle aldre, men fordi den inneholder svært sterke historier, anbefales personer under 15 år å lese den sammen med noen som er eldre.

Absolutt ei andaktsbok som er verdt å både kjøpe og lese.

Bok nummer 2: Jeg er n – Inspirerende fortellinger om kristne som møter muslimske ekstremister

Det er dette boka handler om. Boka er delt inn i ulike temaer: forsakelse, mot, glede, utholdenhet, tilgivelse og trofasthet.

Under hvert tema er det flere, korte kapitler med vitnesbyrd knyttet til temaet, i tillegg til historier om kristne martyrer opp gjennom historien. Historiene er skrevet på en lettlest, virkelighetsnær og spennende måte.

Det er både lett og vanskelig å legge boka fra seg; lett, fordi man som leser kan trenge tid til å bearbeide det man leser – vanskelig, fordi det er utrolig spennende å lese om hva Gud gjør i menneskers liv, og hvordan Han bærer mennesker gjennom det som kan virke til å være umulige situasjoner.

Vitnesbyrdene i boka er skrevet slik at de får frem hele følelsesspekteret. Hvis du velger å lese denne boka, kan du forvente at du kommer til å bli påvirket av det du leser.

Boka anbefales spesielt til deg som ønsker å få et større innblikk i hvordan forfulgte trossøsken lever, uavhengig av hvor stor kjennskap du har til deres situasjon fra før.

Gjennom denne boka får du bli kjent med deres situasjon. I tillegg vil de ulike historiene vise hvordan Gud virker i kristne søskens liv, og gi deg et enda større bilde av hvem Han er.

En bok som virkelig kan anbefales. Den er utrolig spennende, med sine mange gripende historier!