Guds galskap

Guds galskap

Har du lest ut alle bøkene du lånte på biblioteket i sommer? Da anbefaler vår anmelder at du tar en titt på boken "Guds galskap".

Kultur

«Guds galskap: En sann historie om å finne lys i mørket» kan kjøpes her

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert oktober 2013, og har blitt gjengitt med forfatterens tillatelse.

Mange bøker er gode, men få bøker er virkelig gode. At denne boka skulle vise seg å være en av de aller beste bøkene jeg har lest, ante jeg ingenting om.

Boken sies å ryste vestlige kristne

Den svarte boka med rød, lysegul og hvit skrift på, i tillegg til den spesielle tittelen «Guds galskap», fikk meg til å lure på om dette egentlig var en bok jeg ville lese i det hele tatt. Kommentaren på forsiden som sier at boka «ryster oss vestlige kristne,» understreket dette. Å bli utfordret av en bok er en ting, men å bli rystet – det visste jeg ikke om jeg var så klar for.

Forfølgelse av kristne i ulike land

Først handler boka om forfatterens liv som misjonær, med både oppturer og nedturer. Selv om dører åpner seg og ting skjer, virker nedturene til å veie tyngst. Forfatterens vitnesbyrd er bra, inspirerende og utrolig, men det er først når de forfulgte kristne sine vitnesbyrd begynner, at det virkelig tar av. For gjennom resten av boka, tar forfatteren med oss på reise til land med forfølgelse av kristne.

Et av spørsmålene forfatteren leter etter svar på er hvordan man kan drive misjon i land med forfølgelse – der man vet at hvis noen blir kristne kan det føre til døden? Hvordan skal man forholde seg til det?

Hvis det er én bok jeg vil anbefale deg å lese om misjon og forfølgelse, er det denne!

Som misjonær i et urolig land, måtte forfatterens familie stille seg spørsmålet om de var villige til å ikke bare leve for Jesus, og gå dit han kaller, men til å dø for det de tror på. For mange forfulgte kristne, er dette et spørsmål de besvarte den dagen de tok i mot Jesus.

Vitnesbyrdene til de han møter, er ikke bare interessante og inspirerende – de snur opp-ned på noen av tankegangene man kan ha om forfulgte kristne fra før, og de er utfordrende på mange måter. Kommentaren på forsiden av boka sa at den «ryster oss vestlige kristne». Det var virkelig ingen overdrivelse. Men likevel; hvis det er én bok jeg vil anbefale deg å lese om misjon og forfølgelse, er det denne!

Her kan du lese et utdrag fra Guds galskap.

Kultur

«Guds galskap: En sann historie om å finne lys i mørket» kan kjøpes her

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert oktober 2013, og har blitt gjengitt med forfatterens tillatelse.