Ut av saltbøssa

Ut av saltbøssa

Becky Pippert har skrevet en annerledes bok om evangelisering, der hun med utgangspunkt i Jesu liv, og hennes egne historier inspirerer til å dele evangeliet med andre.

Lest

Rebecca Manley Pippert
Ut av saltbøssa
380 sider
Luther Forlag, 2012

Pippert har også laget evangeliseringsheftet Uncover, som ble lansert under UL i sommer.

Å nei! Ikke enda en bok om evangelisering, tenkte jeg da jeg ble anbefalt denne boken. Nok en «oppskriftsbok» om hvordan man skal gå frem for å fortelle andre hvem Jesus er.

Når jeg har  lest bøker om evangelisering sitter jeg ofte igjen med dårlig samvittighet for at jeg ikke er frimodig nok. Etter å ha lest boken, måtte jeg legge alle mine fordommer fra meg.

Poenget er at vi må møte mennesker der de er. Slik som Jesus gjorde

Boken er skrevet  til kristne. Til oss som har mange kristne venner og som fyller opp kalenderen med kristne aktiviteter sammen med våre kristne venner i menigheten vår. Ser du? Det gir lite rom for å bygge relasjoner til andre. Det er sjeldent veldig mange ikke-kristne i kirken eller på kristne møter.

Uten å være formanende eller for pågående skriver Pippert om at vi kristne må komme oss ut av menigheten, ut av «saltbøssa», og møte mennesker, som salt i verden – på skolen, på jobb, på fotballtrening… Jeg kunne nevnt flere eksempler, men poenget er at vi må møte mennesker der de er. Slik som Jesus gjorde.

Hun deler ærlig av sine erfaringer med evangelisering

Boken begynner nemlig  med en utførlig beskrivelse av Jesus. Hvem han var som menneske her på jorda, og hvordan han var i møte med andre mennesker. Og det er nettopp i disse møtene vi lærer hva det vil si å evangelisere. Ved å gjøre et grundig studie av Jesus liv, skriver Pippert, lærer vi hvilke prioriteringer og verdier han levde etter. Da vil du oppleve at evangelisering blir en del av deg, ikke bare et pliktløp for å unngå dårlig samvittighet.

Ut av saltbøssaer en inspirerende bok av en forfatter som står inne for det hun skriver. Hun deler ærlig av sine erfaringer med evangelisering. Vellykkede evangeliseringssituasjoner, så vel som fadeser. Det er ei bok som på en entusiastisk måte veileder og gir tips og råd til hvordan vi kan dele evangeliet, samtidig som den gir gode grunner til hvorfor.

Boka kan f.eks. bestilles på Laget sine hjemmesider.