VKU

VKU

Mye god lyd fra ungdommene på Vea.

Mange kristne ungdomsforsamlinger i vårt langstrakte land samler inn penger til diverse gode formål. Noen baker kaker, noen auksjonerer bort stevnemøter og slår to fluer i en smekk, noen arrangerer konserter, og noen bare tar opp kollekt og slår seg til ro med det.

Så har du dem som tar den helt ut. VKU, Vea Kristelige Ungdomsforening på Karmøy, er tydeligvis av det siste slaget.

Den sannsynligvis fresheste musikken som noen gang har vært assosiert med Betelskipet

I sommer ga de rett og slett ut en lovsangsplate – For at liv skal bli forandret – til inntekt for årets misjonsprosjekt. Valget falt på Den Indre Sjømannsmisjons omreisende båt, Betelskipet Elieser 6, og en ting er sikkert: Samme hvor mye eller lite VKU får inn på dette prosjektet, kan de uansett være stolte av å ha laget den sannsynligvis fresheste musikken som noen gang har vært assosiert med Betelskipet.

For dette er langt fra sangmøtene ombord. Det er også et godt stykke unna den fallgropen slike prosjekter altfor ofte faller i: En slett produksjon og et produkt som bare venner og bekjente har noen som helst interesse av å lytte til.

Med For at liv skal bli forandrethar VKU klart å lage en plate med proff produksjon, og noen gode nye versjoner av kjente lovsanger, både noen av de siste årenesUL-sanger, klassiske lovsangssvisker og noen eldre klassikere. Det er god balanse, behagelig klang og mye stort talent – kanskje spesielt på musikersiden.

Den er nok litt vel variert

Dessverre unngår ikke plata alle fallgropene. Den er nok litt vel variert, og hadde tjent på å innsnevre stilbildet noe. Det må også sies at vokalen nok ikke er helt hundre prosent på alle låtene. Det blir dessverre tidvis litt tynt, noen ganger litt anmasende, og innimellom kommer den umiskjennelige følelsen av «amatøropptak med ungdomsgjengen» krypende, til tross for den gode produksjonen og lydbildet ellers.

Men for all del, dette er først og fremst en imponerende prestasjon av ungdommene på Vea Bedehus. Innimellom er det sterkt Børud-inspirert, her og der skulle man nesten tro det var en Impuls-plate man hørte på, og det er generelt en kjempefin plate for deg som liker å høre på norske ungdommer som lovsynger – og eventuelt stemme i selv. Høydepunkter: Åpningssporene «Fri», «Ingen kan noen gang være» og «Din veg», og avslutningssporet «Velsignelsen/Amen».

For at liv skal bli forandret får du kjøpt blant annet i iTunes(!) og her og der som du kan kjøpe musikk.

Foto: VKU

CD:

VKU (Vea Kristelige Ungdomsforening)

For at liv skal bli forandret