Med kurs mot Afrika

Med kurs mot Afrika

Ti ungdommer har reist til Afrika for å gå på praktisk bibelskole i noen måneder. Møt TeFTerne her.

TeFT

TeFT står for Tent For å Tjene, og er en korttidstjeneste i misjonsarbeidet, entenved å være med på TeFT-team, som TeFT-volontør, eller gjennom å gå på TeFT-SKOLE som disse ti TeFTerne gjør. Nå har de reist til Øst-Afrika, og der skal de være til mars.

Før de reiste skrev de denne saken på bloggen sin TeFT1112.wordpress.com – og vi fikk lov til å publisere den på iTro.

Grytidlig fredags morgen setter TeFTerne 2011-2012 kursen sørover mot det spennende og litt ukjente Afrika. Etter 4 gode dager med forberedelse på Fjellhaug Bibelskole, begynner gjengen å ane sommerfuglene som flyr i magen. Men takket være Lars Stensland (TeFT-koordinator red.anm.), føler de seg litt mer klare og rustet for oppgavene og utfordringene som venter dem.

Vi har snakket  med to av de ti TeFT-erne for å få litt innblikk i hva de tenker om de neste fem månedene. Jorunn Vårvik (18) fra Randaberg og Rune Kvame (22) fra Hjelmeland svarer på spørsmål.

– Hvorfor valgte du å gå på TeFT?
– Jeg kjenner noen som har gått på TeFT tdiligere, og de har skrytt veldig masse av det. Og jeg har sett at de har kommet hjem med utrolig mange inntrykk og opplevelser. Siden det er noe jeg også har lyst å oppleve, søkte jeg på TeFT. Sier en spent Rune.

Verken Jorunn eller  Rune har vært i Afrika før, så vi lurte litt på hva slags forventninger de har.
– Jeg vet ikke helt hva jeg kan forvente, har jo aldri vært der før. Men jeg forventer bra undervisning og at jeg kan bli enda bedre kjent med Gud og får en sterkere tro. Jeg håper å få med meg mange gode minner og venner for livet. Så jeg tror dette blir noen veldig kjekke måneder, sier Jorunn og smiler.

Alt blir nok ganske så forskjellig fra hva jeg er vant med

Rune har litt  av de samme forventningene, men legger til at han at han tror maten kan bli festlig. Og gleder seg til å prøve ut nye varianter av både mat og tradisjoner.

– Hva er du spent på?
– Jorunn: Kulturforskjellene, hvor ulikt de lever der nede i forhold til hva vi er vant til. Forskjellene i forhold til vår rikdom og deres fattigdom, og hvordan det vil gjøre inntrykk på meg.

– Hva blir den største kulturforskjellen?
– Rune: Alt blir nok ganske så forskjellig fra hva jeg er vant med. Men kommer nok til å merke godt forskjellene når det gjelder hvor stor kløften mellom fattig og rik er. Vi har så masse, og de har nesten ingenting. Så vil vi nok merke en vesentlig forskjell på møtene og i gudstjenestene der nede. Og maten blir spennende!

Rune har hamstret inn Nugattituber

Når vi spurte  de om hva de kommer til å savne mest fra Norge, kom det raskt fra begge at familie og venner var øverst på lista. Og når de skulle spesifisere litt mer og finne noen ting eller liknende, svarte begge julemiddagen. Deretter var det litt forskjellige svar. Rune har hamstret inn Nugattituber, og mener dermed at han ikke komme til savne noe mer. Men Jorunn nevnte blant annet tradisjoner i forhold til julen og alt det innebærer.

– Hvor ofte har mamma krevd livstegn?
– Ehm, hun har egentlig ikke krevd noe særlig livstegn, sier Jorunn etter litt ettertanke og ler. Men ettersom hun har gått tre år på Lundeneset vgs, er mamma vant til at hun ikke bor hjemme.

– Hun har ikke sagt noe spesielt, men hun skaffet seg skype, så det er kanskje et hint? Tror nok hun forventer litt ja, sier Rune.

På bildet over ser du tre av årets TeFTjenter på plass i Afrika, og inni saken hele gjengen i Nairobi.