Ett er nødvendig

Ett er nødvendig

Elisabeth er enig med boktittelen.

Anbefalt er spalten hvor iTroleserne får tipse hverandre om noe som har gjort inntrykk. Og for øyeblikket er det andaktsbøker som står i fokus på iTro.

Ett er nødvendig
Hans Erik Nissen
Lunde Forlag, 1989

Dagens anmelder er Elisabeth Gjerde. Hun er 18 år, og går siste året på Kvitsund Gymnas.

Har du noe du brenner etter å anbefale for andre? Send gjerne en mail til itro@nlm.no.

Ett er nødvendig er en andaktsbok skrevet av Nissen. Det kan kanskje være litt oppklarende å vite at dette er mann fra Danmark, der dette er et mer vanlig navn enn det er i Norge.

Boktittelen er henta fra Luk 10,42,om Marta og Maria,derJesusviser hvor viktig og riktig det er når Maria setter seg ved føttene hans og hører på det han har å si.

Tidene jeg ikke leser blir jeg lett tvilende og motløs

Elisabeth(18) er enig  i at dette er viktig. Derfor har hun lest andaktsboka Ett er nødvendig.

– Jeg anbefaler å lese i Bibelen eller en andaktsbok hver dag, sier Elisabeth,- For jeg legger merke til at de tidene jeg ikke gjør det blir jeg lett tvilende og motløs. Men nå jeg begynner å lese igjen får jeg tilbake tryggheten jeg hadde begynt å miste.

Ett er nødvendig er bygd opp med ett stykke for hver dag i året. Hvert stykke begynner med et bibelvers, så kommer det noen tanker om bibelverset og gjerne enhistorie rundt det etterpå. Elisabeth forteller at det ikke tar mer enn et par minutter hver dag å lese et stykke. Og at dette er godt anvendte minutter.

I tillegg til å vise at jeg er en synder, viser den til nåden

Det jeg synes  er best med Ett er nødvendig er at den får meg til å tenke, og den utfordrer meg, forteller Elisabeth, -Av og til når jeg leser spesielle stykker «verker det» litt i samvittigheten, for den ripper opp i så aktuelle ting. Ting jeg kanskje ikke hadde tenkt over var galt. Men dette er ikke alt.Men itillegg til å vise at jeg er en synder, viser den til nåden som alle trenger, sier hun.

Boka kommer altså både med utfordringer og trøst, og Elisabeth kan fortelle at boka har hjulpet henne til å forstå meningen med bibelvers og hjulpet henne til å se ting hun ikke hadde sett før.

– Jeg tror boka passer best for undgom og voksne, egentlig alle over 14-15 år, avslutter hun.

Foto: Espen Fretheim Johannessen

_______________________________________