Misjon er å lete etter de som ennå ikke har kommet hjem

Misjon er å lete etter de som ennå ikke har kommet hjem

-Særlig handler misjon om «barna» som aldri har hørt at de har en himmelsk pappa – en Skaper som leter og venter, skriver Andreas Nordli.

Misjon

«Misjon» er spalten der du blant annet kan lese om hva misjon er, og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.

Denne saken ble først publisert 14/08/2020.

Historien om den bortkomne sønnen er en klassiker fra Søndagsskolen. Fortellingen handler om en sønn som ber faren om arven sin, mens faren ennå er i live.

Deretter sløser sønnen bort formuen på horer, gambling og festing. Fattig og ynkelig reiser han hjem for å be faren om jobb som tjener.

På vei hjem, mens han ennå er langt borte, får faren øye på ham. Faren løper ham i møte og kaster seg om halsen hans. Deretter avslår han sønnens «jobbsøknad». Istedenfor blir han sønn i huset.

Sønnen er deg og meg

Sønnen i historien er et bilde på meg og deg – og ikke bare det. Sønnen er et bilde på alle jordens mennesker. Alle mennesker er nemlig skapt av Gud og villet av Gud. Alle mennesker er derfor Guds barn.

Samtidig er alle mennesker kommet på avstand fra Gud og trenger å komme hjem. Det betyr ikke noe om du bor i Danmark eller Djibouti. Sverige eller Samoa. Norge eller Nepal. Alle trenger å komme hjem til sin himmelske pappa.

En ventende pappa

Jeg har tenkt følgende tanke: «Hva om faren i Jesu lignelse hadde flere bortkomne sønner og døtre? Hva ville faren da gjort?»

Jeg har fem barn. Jeg kan sitte våken om nettene og vente på at de skal komme hjem. Ikke fordi jeg er redd for barna mine. De er store og ansvarlige, og jeg stoler på dem.

Men jeg får rett og slett ikke sove godt før jeg hører det smeller i bildøren og de kommer hjem. Derfor kan jeg ane noe av følelsen faren til den bortkomne gutten kjente på.

En letende pappa

Derfor er jeg helt sikker på følgende: Hvis faren i fortellingen hadde flere bortkomne sønner og døtre, da ville han gått ut på gata for å lete.

Hvis du har kommet hjem, vil du være med å lete etter dem som ikke enda har kommet hjem?

Jesus sier selv i Lukas 19:10 at han er kommet for å lete etter de som har kommet bort, for å berge dem.

Jeg håper du som leser dette har kommet hjem til din himmelske pappa. Og hvis du har kommet hjem, vil du være med å lete etter dem som ikke enda har kommet hjem?

Dette er noe av det misjon handler om. Og særlig handler misjon om «barna» som aldri har hørt at de har en himmelsk pappa – en Skaper som leter og venter.

Unsplash

Misjon

«Misjon» er spalten der du blant annet kan lese om hva misjon er, og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.

Denne saken ble først publisert 14/08/2020.