Et forbilde i Afrika

Et forbilde i Afrika

'Ibrahim' (17) fra Etiopia gleder seg til han blir et år eldre: «Når jeg blir 18 har jeg rett til å forkynne evangeliet!»

Siembra

Margunn Østebø er på tur til Etiopia for å se på misjonsarbeidet NLM ung er med og støtter der, gjennomSiembra-prosjektet 2013/14.

Er du ikkefast giver i Siembraennå? Du kanbli det her!

I dag er jeg litt spent. Jeg skal få treffe og intervjue ‘Ibrahim’, en gutt jeg har lest om i Utsyn, nyhetsbladet til NLM. Ibrahim er en tenåring i Etiopia som måtte flykte hjemmefra fordi han var blitt en kristen.

Nå skal jeg få treffe ham! Jeg lurer på hvordan han er og hvordan han ser ut. Hvordan er egentlig en kristen som blir forfulgt for sin tro?

Vi drar til  Tabor, skolen Ibrahim går på. NLM samarbeider med Mekane Yesus-kirken om å drive Tabor Evangelical College i Hawassa, og sammen med teologiskolen har de også en videregående skole. Vi hilser på Ibrahim ute i skolegården og får være med ham inn i timen. Han synes det er stas å bli intervjuet og å komme på film, og viser oss stolt rundt på skolen når timen er slutt.

Video : Den forfulgte Ibrahim

Han kan ikkedra hjem på grunn av fare for eget liv, men han har tilgitt alle hjemme

Møtet med Ibrahim  berører meg. En nydelig gutt på 17 år, med et levende og interessert blikk, og et ansikt som lyser av glede. Jeg hadde aldri gjettet at han har den historien han har.

Ibrahim vokste opp i en muslimsk landsby. Han så Jesus-filmen sammen med en kamerat, begynte å gå i kirka og valgte å følge Jesus. Dette valget fikk livet hans til å ta en radikal vending. Hjemme ble han kjeftet på og slått og fikk ikke alltid mat. En gang ble klærne hans brent, og til slutt måtte han flykte hjemmefra. Det som rører meg mest er likevel ikke alt han har gått gjennom, men hvordan han forholder seg til livet nå.

Selv om han fortsatt ikke kan dra hjem på grunn av fare for eget liv, har han tilgitt alle hjemme for det de har gjort mot ham. Og han er overbevist om at familien hans en dag vil begynne å følge Jesus. Når han er ferdig på videregående vil han studere teologi, for deretter å dra til sin hjemplass for å vitne om Jesus.

Når jeg blir 18 har jeg rett til å forkynne evangeliet

Noe han sa  fikk meg til å tenke: «Når jeg blir 18 har jeg rett til å forkynne evangeliet».Rett til det! Tenk å ha en sånn innstilling! Hvor kommer denne troa fra? Hvor kommer nøden og kjærligheten til andre mennesker fra? Og hvor kommer hengivenheten til Jesus fra?

Ibrahim var ikke sikker på om han ville komme til himmelen mens han var muslim. Nå vet han at han kommer til himmelen på grunn av Jesu frelsesverk. Kanskje har han følt på et behov jeg ikke alltid merker? Kanskje trenger jeg også å oppleve på nytt at hvis det ikke hadde vært for Jesus så hadde jeg vært uten håp og uten Gud i verden.

Les også: Siembra 2013/14 – Etiopia

Foto:Christoffer Engström/Roar Lindefjeld