Skøytebanen i Mongolia har blitt et sted å vise Guds kjærlighet og bygge relasjoner

Skøytebanen i Mongolia har blitt et sted å vise Guds kjærlighet og bygge relasjoner

– I vinter har jeg blitt kjent med mange på skøytebanen, forteller Anne som er ettåring i Mongolia.

ungGlobal

Det er kanskje ikke en skøytebane du tenker på som et typisk misjonsprosjekt, men her i kalde Mongolia, er det akkurat på skøytebanen til NLM at Guds kjærlighet har blitt vist.

Etter tre år med en liten skøytebane i hagen til utsendingene, ble det i høst bygget en større skøytebane på ny tomt, som en del av NLMs nye aktivitetsprosjekt i Khovd, vest i Mongolia.

Til sommeren skal det legges kunstgrass for fotball, og lages volleyballbaner. Ønsket er å lage et aktivitetssenter der barn kan føle seg sett, elsket, finne glede, få oppleve Guds kjærlighet i praksis og et sted hvor relasjoner kan bygges.

En dag på skøytebanen

Juleavslutning med barn med funksjonsnedsettelse

Det har vært flere hundre barn innom skøytebanen hver eneste dag. På det meste opp mot 500.

Vi tipper på at det har vært omtrent 10 000 forskjellige mennesker innom, og opp mot 40 000 totalt gjennom hele vinteren.

Noen prøver skøyter for aller første gang og trenger hjelp for å holde balansen, mens andre går baklengs, har kappløp, hopper over hinder og har full kontroll. Nivået er ulikt, men alle ser ut som å kose seg.

I tillegg til friskøyting har det vært hockeytrening, både for jenter og gutter. I løpet av vinteren har vi også hatt flere arrangementer, blant annet julefeiring for barn med funksjonsnedsettelse, olympiske leker og hockeyturnering.

Det har vært flest barn og ungdommer innom, men også flere foreldre og besteforeldre.

En døråpner for relasjoner

Anne fungerer som et lokomotiv for skøytetoget.

Jeg kom til Mongolia i fjor høst som ettåring. Hele høsten var det vanskelig å bli kjent med lokale. Uten språk, er det vanskelig å finne en arena å bli kjent.

Men i vinter har jeg blitt kjent med mange på skøytebanen, og virkelig kost meg der. Det var derfor trist når skøytebanen måtte stenge for sesongen i starten av mars, og jeg fryktet at det ville gå tilbake til slik det var i høst.

Den store forskjellen fra i høst er derimot, at nå har jeg mange som jeg har blitt kjent med gjennom skøytebanen.

Ved å gå en tur i nabolaget her, møter jeg på minst fem barn som jeg kjenner og som roper navnet mitt og kommer og gir meg en klem.

Velsignelse

Både for oss norske og de lokale, er skøytebanen en stor velsignelse fra Gud.

Den er et sted for glede, latter, smil og vennskap. Et trygt og populært sted å bare henge. Det er ikke så mye annet å finne på her midt på vinteren når kulda er hard og forurensingen stor.

Hjemmesituasjonen er også vanskelig for en del barn, så skøytebanen er et godt sted å være.

Viktigst av alt, skøytebanen er et sted der Jesu kjærlighet blir vist i praksis, gjennom å hjelpe de som aldri har gått på skøyter før, holde barn i hånda, smile og le sammen og ha et godt fellesskap.

Den er en velsignelse fra Gud. Et sted å kunne vise Guds kjærlighet. Et sted for å bygge relasjoner.

Anne Omholt Berrefjord

ungGlobal