Vil få folk til å flytte dit det er få kristne

Vil få folk til å flytte dit det er få kristne

- Vi lengter etter å se at kristne ønsker å starte nytt arbeid på plasser der det er ingen eller få kristne fra før, sier Astrid Øgaard.

ung:tro

Mange steder i Norge er det få eller ingen kristne tilbud til unge. Dersom du kunne tenkt deg å flytte til et slikt sted, vil NLM ung gjerne komme i kontakt med deg. Du kan sende en mail til Astrid Helene Øgaard.

Mange i Norge bor steder der det er få eller ingen kristne, og der det ikke drives noe særlig kristent arbeid. Det er det noen som ønsker å gjøre noe med.

– Vi som kristne er kalt til å fortelle evangeliet om Jesus Kristus, fordi han ikke bare døde og stod opp for mine synder, men for alle. Og da må vi også reise til plasser hvor det er få kristne, og fortelle om Jesus der.

Ordene kommer fra Astrid Helene Øgaard, som er ungdomskonsulent i NLM ung. Der jobber hun med noe som heter ung:tro-prosjektet, der hun legger til rette for at unge kristne kan flytte til steder i Norge der det er få andre kristne.

– Det er veldig mange steder i Norge som har veldig lite eller ingenting kristent barne- og ungdomsarbeid. Og vi som kristne ønsker å nå ut til hele Norge. Derfor lengter vi etter å se at kristne – unge som gamle – ønsker å starte nytt arbeid på plasser der det er ingen eller få kristne fra før, sier Astrid.

«Og så sit dokk her?»

Når noen vil flytte til et nytt sted på denne måten, er en mulighet at de blir satt i kontakt med kirka lokalt, og for eksempel bli med i konfirmantarbeidet.

– 40.000 konfirmanter kommer til Den norske kirke hvert år, forteller Astrid. – Og de kan gå gjennom hele året som konfirmanter uten å treffe ett eneste kristent forbilde, annet enn presten eller kateketen. De trenger at vi møter dem og leder dem og forteller dem hvem Jesus er. For hvis faktisk evangeliet om Jesus Kristus er sant, hvis han faktisk har stått opp for dine og mine synder, så er det helt sjukt gode nyheter og det må vi fortelle videre. Det er ikke noe vi kan sitte og holde for oss selv, for det er ingen hemmelighet, men noe som vi er kalt til å spre ut i Norge og helt til verdens ende!

Astrid forteller at hun snakket med en prest en gang, og spurte ham hvordan han hadde funnet ut at han skulle bli prest.

– Og da fortalte han at han hadde vært på gudstjeneste – de satt tre gutter på første rad – og det var nesten helt tomt i kirken. Så står presten og snakker om prestemangelen. Så lener han seg over talerstolen, og så sier han: ”Og så sit dokk her?”. Da bestemte han seg for å bli prest. Av og til har jeg tenkt litt det samme.  Det er utrolig mange barn og unge i Norge som trenger dyktige ledere som kommer til dem og forteller dem om Jesus. ”Og så sit dokk her!”.

Mennesker får livene sine forandret og tar imot Jesus

Flere har allerede flyttet til nye steder og startet opp slikt arbeid, og i det siste har det vært nokså mange som har tatt kontakt fordi de vurderer å flytte, og vil være med å starte opp nytt arbeid.

Hans Kristian Skaar, leder i NLM ung, har fulgt ung:tro tett siden starten, og forteller litt om hva som har skjedd i Harstad de siste årene, etter at en gjeng flyttet dit for å studere, jobbe og drive med kristent ungdomsarbeid.

– Vi hører stadig nye historier om mennesker som har fått livene sine forandret og har tatt imot Jesus i Harstad de siste årene. Vi vet om hvert fall 20 personer som har tatt imot Jesus i Harstad. Så det at noen kristne unge mennesker bestemte seg for å flytte dit har hatt stor betydning.

– Jeg har sett at det funker

Også Astrid har lignende erfaringer som det Hans Kristian beskriver.

– Jeg bor på en plass hvor det er få kristne, og har drevet barne- og ungdomsarbeid, og jeg har fått se veldig mange komme til tro fordi vi er noen ledere som har valgt å bruke tiden vår og ressursene våre og energien vår på ungdommene der. De aller, aller fleste av dem fra hjem som ikke er kristne.

Og hun legger til at det å drive kristent arbeid på et sted med få kristne ikke bare er slitsomt, men også veldig gøy.

– Det det er veldig gøy, og det er veldig givende, og det er noe som gir veldig mye tilbake også, selv om det til tider er veldig mye hardt arbeid og det er veldig ressurskrevende, så er det derfor vi er her. Så det må ikke bli sånn at dette er en skikkelig kjip greie å drive med, det å flytte til  et nytt sted og starte nytt arbeid, det er skikkelig gøy!

– Er det der du har fått engasjement for dette, gjennom dine egne 

– Jeg har sett at det funker.

ung:tro

Mange steder i Norge er det få eller ingen kristne tilbud til unge. Dersom du kunne tenkt deg å flytte til et slikt sted, vil NLM ung gjerne komme i kontakt med deg. Du kan sende en mail til Astrid Helene Øgaard.