Bekymringer er noe herk!

Bekymringer er noe herk!

Gled dere i Herren! Igjen vil jeg si: Gled dere!

Serie:

I dag er det Ingeborg (23) som deler sitt favorittbibelvers i månedes serie #detverset.


Bekymringer er noe  herk, synes jeg. De gjør meg problemorientert, og opptar tankene mine mer enn nødvendig selv om jeg gang på gang erfarer at det ordner seg til slutt.

Gir jeg rom  for bekymringer, gjør jeg dem gjerne større enn de egentlig er, og jeg lar motløshet få prege meg i stedet for Hans ”krafts, kjærlighets og visdoms ånd” (jf. 2.Tim 1, 7). Stress kommer gjerne på toppen av kransekaka.

Vær ikke bekymret for noe!

«Gled dere i Herren! Igjen vil jeg si: Gled dere!

La alle mennesker få merke at dere er vennlige. Herren er nær.

Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk.

Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.»

(Fil 4, 4-7)

Disse bibelversene handler  om å ha rett fokus! Velger jeg å tro og fokusere på Guds mange løfter som at ingenting er umulig for Han, og dele alt med ham, står jeg ikke lenger alene om å bære problemene. Gud gjør meg løsningsorientert, og plutselig er bekymringene mine borte!

Ikke la deg styre av tanker om å ikke strekke til

Ikke la deg  styre av tanker om å ikke strekke til. La heller Gud få vise sin kraft og kjærlighet gjennom deg. Gud er personlig og reell! Ikke skjul noe, bare være dønn ærlig med han!

Hans fred overgår virkelig all forstand!

Av erfaring har  jeg lært å takke Gud før jeg deler mine bekymringer. Når jeg ber minner jeg meg selv om Guds karakter og hvilke løfter han har gitt meg, og slik har jeg også blitt gladere og lettere til sinns. Hans fred overgår virkelig all forstand! De gangene jeg har klart å stole helt på Ham har oftest vært når det har stormet rundt meg, og likevel har jeg kjent total fred.

Filipperne 4, 4-7  har lært meg masse om å ha tillit til Gud, min himmelske far. Beste måten å få tillit til Gud på er rett og slett å kjenne hans karakter! Husk på alt han har lovt deg, alle bønnesvar han har gitt deg, og ”Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare [deg] i Kristus Jesus!