Gabriel hvem? Gravid hvaforno?

Gabriel hvem? Gravid hvaforno?

"Hei, du kjenner ikke meg, men jeg heter Gabriel og har en beskjed til deg fra Gud..."

Juleevangeliet

Hvordan hadde juleevangeliet vært hvis Jesus ble født i Norge i dag? Denne julen har vi en serie på iTro hvor vi gjenforteller juleevangeliet som om det skulle vært i dagens samfunn. Dette er første artikkelen i denne serien.

Hva i all verden skulle den meldingen bety? Nei, Maria skjønte ingenting som helst. En Gabriel hadde nettopp sendt henne en melding på facebook. Det var i grunn tilfeldig at hun hadde oppdaget den, der den lå i «andre»-innboksen. Hun kjente ingen Gabriel, hvem trodde han at han var, egentlig? En engel, som han hadde skrevet?

#freaky

Ikke bare hadde han skrevet at hun skulle bli gravid med Gud, hva nå det betød, men han hadde også nevnt Elisabet. Nesten ingen visste at hun var gravid! Maria hadde fått en og annen snap av en voksende mage, men det lå ikke på insta, for å si det sånn. Hvem var denne typen som tydeligvis visste så mye? #freaky

Hun hadde jo aldri hatt sex!

Maria ble ikke bare overrasket over det Gabriel hadde sagt, men redd også. Det gikk rett og slett ikke an! Hun hadde jo aldri hatt sex! Ikke at hun ikke hadde hatt lyst, men nå skulle hun gifte seg med Josef snart, uansett. De hadde jo alltid klart å stoppe.. Nesten alle venninne hennes hadde gjort det allerede, men de to hadde sammen blitt enige om å holde seg til Guds ord. Det var det de både satte høyest og virkelig ville.

Hva skulle hun gjøre nå? Hva skulle hun si til Josef? Maria ville ikke miste han. Hun ville ikke være singel med barn.. eller se han gifte seg med en annen «ren» jente..

Nei, hun var både sint og forvirret. En engel fra Gud, liksom. Elisabet hadde forresten fortalt henne om en engel som hadde kommet til mannen hennes, og. Het ikke han og Gabriel? Kanskje det stemte allikevel. Og han hadde skrevet at hun var velsignet. Hun var da oppriktig gudfryktig og hadde alltid hatt en sterk tro.

Dagene hadde vært fylt med pinterest og å bestemme forlover

Før hadde det største problemet i hennes liv vært hvilke type blomster hun skulle ha i bryllupet. Dagene hadde vært fylt med pinterest og å bestemme forlover, som slett ikke hadde vært lett.

Nå var hele livet hennes snudd opp ned. Hun skulle føde Guds egen sønn! Og han skulle til og med være konge for alle mennesker. Det var helt ubegripelig, men etter å ha jogget seg en lang tur og snakket med Elisabet, hadde Maria forstått at det Gabriel sa var sant. Tenk at Gud hadde bestemt at hun, en helt vanlig jente, skulle få en slik oppgave. Snakk om tjeneste i menigheten!

Det gjorde det ikke noe lettere å si det til Josef. Hva kom han til å si?Hvordan skulle hun få forklart dette her? Hun turte ikke annet enn å sende han en melding.

 

 

Juleevangeliet

Hvordan hadde juleevangeliet vært hvis Jesus ble født i Norge i dag? Denne julen har vi en serie på iTro hvor vi gjenforteller juleevangeliet som om det skulle vært i dagens samfunn. Dette er første artikkelen i denne serien.