Herrens tjenestekvinne

Herrens tjenestekvinne

Jeg håper at når jeg ligger på sykesengen, gammel og grå, skal jeg smile fordi jeg vet at jeg har fulgt Jesus og latt Guds planer komme foran mine.

#detverset

Denne saken ble opprinnelig publisert på iTro februar 2015, og har blitt gjengitt med forfatterens tillatelse.

«Da sa Maria: Se jeg er Herrens tjenestekvinne! La det skje meg etter Ditt ord.» (Lukas 1,38)

Maria var en ung kvinne. Hun var forlovet med Josef og hadde store planer om å gifte seg.

Alt dette la hun ned på en kveld, alle tankene, planene og hele livet. Hun visste at hun stod i fare for at hun kom til å bli steinet, hatet av familie og venner, men også at drømmemannen kunne komme til å gå fra henne.

Herrens tjenestekvinne

Brått og uventet kom engelen Gabriel inn til Maria, med en underlig hilsen: «Fryd deg, du som har fått så stor nåde, Herren være med deg. Velsignet er du blant kvinner. Og se, du skal bli med barn og føde en sønn, og du skal gi han navnet Jesus. Han skal være stor, og han skal kalles Den Høyestes Sønn.»

Mitt svar hadde nok vært et høflig «Nei, takk.»

Maria svarte med: «Hvordan kan dette gå til, da jeg ikke har levd med noen mann?»

Mitt svar hadde nok vært et høflig «Nei, takk. Finn noen andre, finn noen som er tøffere, som kanskje har mindre planer, og hvert fall ikke velg meg.» Men Maria, hun tenker annerledes, både på seg selv og Gud. «Se jeg er Herrens tjenestekvinne». Ved de ordenen la hun livet sitt ned for Gud og hun valgte planen til Gud framfor sine egne.

En utfordring for livet

Hva med mitt liv da? Jeg ønsker å følge Jesus, og på et vis føler jeg at jeg gjør det hver dag. Men planene til Gud da, velger jeg dem? Er ikke det å følge Jesus også å velge planen til Gud? Spør jeg Gud hver morgen «Hvilke planer har du for meg i dag?» Svaret er nok nei. Det gjør litt vondt, men det er sannheten.

Jeg har mange mål i livet, og ett av mine mål er at når jeg ligger på sykesengen, gammel og grå, skal jeg smile. Jeg skal smile fordi jeg vet at jeg har fulgt Jesus og at Gud sine planer alltid har kommet før mine. Dette er utfordrende, på mange måter.

Bare det å stoppmariatatoveringe meg selv og andre med hverdagslige ting som når det gjelder baksnakking eller stygge ord. Eller større ting som: «Ønsker Gud at jeg skal gå på denne skolen, ta denne utdanningen, gifte meg med ham og få denne jobben?» Dette er en utfordring for livet.

«Se, jeg er Herrens tjenestekvinne!»

 

Julie har tatovert et bilde av Maria på foten.

#detverset

Denne saken ble opprinnelig publisert på iTro februar 2015, og har blitt gjengitt med forfatterens tillatelse.