Bryllupssommer

Bryllupssommer

Jeg skal sitte til bords med Jesus. Uten servise fra Tilbords.

Leder

Denne saken ble opprinnelig publisert juli 2012, og har blitt gjengitt med forfatterens tillatelse.

Jeg har pusset skoene, strøket skjorta og kjøpt to pent innpakkede, gullforgylte tallerkener (så fine at de garantert aldri blir brukt) for andre gang i sommer. Som den profesjonelle bryllupsgjesten jeg er har jeg lastet ned et nytt spill til mobilen, i tilfelle det blir noen altfor kleine taler å komme seg gjennom. Vi nordmenn liker kanskje ikke arrangerte ekteskap, men vi er jammen glad i å arrangere bryllup! Og nå er vi midt i høysesongen.

Først er det fest

Et bryllup er en fin ting. Etter masse stress (mest bruden) er man endelig i mål, og fra nå av går det bare nedover. Neida. Kjærligheten vil (forhåpentligvis) fortsette å modnes, ikke minst når hverdag og motgang setter inn. For det blir høst og regnbyger i et ekteskap også.

Men først er det fest. Det er ikke rart de fleste gifter seg om sommeren – i fineværet, med varme og sol, naturen på sitt vakreste og frodigste og alle i godt sommerhumør.

Vi skal slippe å pynte oss, for det tar Jesus seg av

Himmelen er på en måte som et sånt sommerbryllup. ”Salige er de som er innbudt til Lammets bryllupsmåltid,” står det i Johannes Åpenbaring 19,9. Som gjester – og som brud! (Og vi skal slippe å pynte oss, for det tar Jesus seg av.)

Den himmelske bryllupsfesten tar ikke slutt

Men i motsetning til de bryllupene jeg skal i denne sommeren, tar ikke den himmelske bryllupsfesten slutt. Jeg vet ikke om det alltid vil være sommer i Himmelen, men det vil alltid være optimale forhold. Ingen regnbyger i sikte. Og da er det ikke jeg som skal bidra med gaven, jeg skal bare motta. På tallerkener som ikke er gullforgylte, men av ekte gull.

Og tenk så bra kakebordet blir!

Leder

Denne saken ble opprinnelig publisert juli 2012, og har blitt gjengitt med forfatterens tillatelse.