5 grunner til å senke terskelen for å date

5 grunner til å senke terskelen for å date

For mange er det å skulle finne seg en kjæreste kimen til mye frustrasjon, usikkerhet og skuffelser.

Tema

Temaet på iTro i desember er «Sammen».

Det verste er ofte den første kontakten som signaliserer interesse for den andre. Her er noen innspill som forhåpentligvis kan være med på å senke terskelen for å bli kjent med noen du synes virker spennende.

Det er veldig viktig for meg å presisere at jeg ikke er noe ekspert på dette området, men her kommer jeg med noen innspill jeg selv skulle ønske jeg hadde fått for 10 år siden.

1. Det er hyggelig å bli spurt med ut på date

Det kan være greit å minne hverandre på at de aller aller fleste av oss synes det er stas å bli spurt ut på en date og/eller blir vist interesse for. Derfor vil man i de aller fleste tilfeller oppleve at man får et hyggelig svar i retur, enten det er et positivt eller negativt svar.

2. Du er heldigvis ikke den eneste som er på utkikk

Dette er også ett innlysende faktum som kan være greit å minne hverandre på. Derfor vil folk si ja til å være med på en date, selv om de ikke hadde tenkt på å spørre ut deg. Ofte fordi de ikke har sett på deg med slike øyne, eller at de ikke har turt å spørre. Men siden du ikke er den eneste som er på let, så vil den andre fort gi deg en sjanse, nå som muligheten har bydd seg.

3. Du kommer ikke unna snakket, men er det så farlig?

Spesielt i kristne miljøer hvor ”alle kjenner alle”, er det fort gjort at det blir snakk om hvem som liker hvem, og hvem som har datet hvem. Dette blir fort et hinder til å skulle date noen. Man ønsker naturlignok ikke at hele ”kristen-Norge” skal ta del i prosessen. Likevel: Slikt snakk kommer man aldri helt vekk fra. Men apropos punkt 2: de fleste av oss er i den samme ”på søken”-båten, så de heier deg som regel frem (når de snakker om hvem du kanskje har vært på date med bak ryggen din).

4. Ikke nøy deg med et drømme-forhold

Det kan være vel og bra med litt avstandsbeundring. Legge til alle egenskapene og kvalitetene som du håper denne personen har, noe som fort kan gjøre personen til drømmemannen/drømmekvinnen. Problemet er bare at denne personen ikke fins andre steder enn i ditt hodet. Ved å våge å bli kjent med denne personen du har fulgt med på avstand kan du faktisk finne ut av om han/hun er verdt å beundre noe mer.

5. Ikke gjør dette for alvorlig

Det er fort gjort at dating blir en veldig stor greie. Men hvor må vi tenkte sånn om det. Helt siden Adam og Eva har mennesker søkt felleskap. Det er helt naturlig side ved det å være menneske. Og hva er det verste som kan skje? Som regel at en eller begge av dere fant ut at det var ikke disse egenskapene, trekkene og verdiene som var ute etter. Og sånn er det noen ganger. Og husk: Vær deg selv, det er lettest å forholde seg til, både for deg og den du søker lykken med.

Tema

Temaet på iTro i desember er «Sammen».