6 gode ting å være hekta på

6 gode ting å være hekta på

Hekteskap kan være flyktige, men også varme, gode, riktige og viktige å ha i livet.

Tema

Tema for august måned er «Avhengig».

Å være hekta på og avhengig av noe er sånn nesten det samme. Men ofte har vi litt flyktige hekteskap. Vi forelsker oss i en virvelvind og er fullstendig oppslukte. Men så plutselig er moroa over og vi er ferdige med det hele.

Så har en de deilige hekteskapene som varer livet ut. Kanskje de tar litt forskjellige former. Og kanskje de faser over i andre hekteskap. Men jeg snakker om de gode tinga å være avhengig av. De tinga vi blir hekta på på den gode måten. De det ikke gjør noe at vi fyller livene våre og oppmerksomheten vår med.

Det er jo sunt og fint å kunne gå helhjerta inn for noe. Noe som virkelig interesserer en. Noe som fanger oppmerksomhet og engasjement. Som vekker glede, lengsel og lidenskap.

For all del. Alt med måte. Men det er en del gode ting i livet det er fint å være hekta på. Ting det er greit å ikke venne seg av med. Ting det er moro å ha alene – eller dele med andre.

Her er en liten liste over 6 gode ting å være hekta på. Sånn fra mitt perspektiv i det minste.

1 Kaffe

Hands down. Deilig. Varmt. I grunn selvforklarende.

2 Venner

Venner er gode å ha. Det er fint å kunne være avhengig av folk. Kunne glede seg over vennskap og nærhet og fellesskap. Det trenger ikke å bikke, men det er godt å ha folk rundt seg.

Les også: DET KRISTNE «HVERANDRE-FELLESSKAPET»

Som Ingvild sa i et intervju om avhengighet tidligere i måneden: Det er vakkert å være avhengig av andre. 

3 Idrett

Kjenner du på gleden? Mestringsfølelsen? Lagånden? Frustrasjonen når det ikke går så godt som du ville? Det er jo når en bryr seg – når en legger følelser i det – at det blir virkelig moro å drive med idrett. Å være hekta på å spillet og sporten en driver med ganger både selvfølelse og resultater. Så stå på! Gi jernet!

4 Bøker

Noensinne forsvunnet inn i et univers av lukter og lyder og personligheter og sinn funnet opp i en fremmed forfatters sinn?

Å kunne ta til seg andres erfaringer, perspektiv og liv gjennom å lese bøker er en bra måte å få innsikt i verden og folk på. Det gir jo et helt annet bilde å dukke ned i en bok, som det tar flere timer å lese, enn å lese en 800 ords artikkel eller se en 2 timer lang film.

Og det kan være nydelig avslappende og fantastisk avkobling. Et godt hekteskap.

5 Musikk/Band

Da jeg gikk på ungdomsskolen hørte jeg på bandet Muse ca 24/7. Ikke i den forstand at jeg satte på musikken og lytta sjæl. Men heller i den forstand at lillebror gjorde det. Og at vi hadde rom vegg i vegg. Han hørte for så vidt på såpass høyt, at det holdt å være i samme hus, for å få høre hans favorittband. Resten av familien spurte seg når visa skulle ta slutt (noe den gjorde etter et par år), men det var noe kult over det.

Å sette pris på og lytte så hengivent til noe over så lang tid, krever virkelig et hekteskap. Og musikken kan gi oss så mange hekteskap.

Sjekk ut iTros nyeste plateanmeldelse her: – IKKE SÆRLIG NYSKAPENDE, MEN GODT GJENNOMFØRT OG TYPISK LEELAND

6 Og selvsagt Jesus

Jesus er, som dere kanskje har skjønt denne måneden, det aller, aller beste vi kan være hekta på. Bare les: TRO STAVES AVHENGIGHET

 

Tema

Tema for august måned er «Avhengig».