8 tips for valg av kjæreste

8 tips for valg av kjæreste

Er du kristen og opplever deg som kronisk singel eller i en evig runddans av første dater? Da er du ikke alene.

Tema

Denne saken ble først publisert i 2019 under temaet «Valg».

Mange single ønsker å finne en de kan dele livet med. Enkelt og greit? Ikke alltid. Når det gjelder valg av kjæreste er det mange spørsmål som dukker opp:

Passer vi sammen? Er jeg egentlig tiltrukket av personen? Liker han eller hun meg? Er dette «den rette»?

For å navigere gjennom dette forvirrende farvannet, har jeg søkt råd hos erfarne folk og satt sammen deres visdom.

Her er 8 tips for valg av kjæreste:

1. Se etter en med samme verdier.

Felles verdier er superviktig i et forhold. Da må du først finne ut av hva som er dine verdier. Det kan handle om hva du tror på, hva du vil bruke tiden din på og hva som er viktig eller ikke i livet ditt. Velg en som har de samme verdiene.

2. Velg en du trives med.

Se etter hvem som får deg til å le, føle deg trygg og verdsatt og som gjør livet ditt rikere. Det er viktig å føle at du kan være deg selv i forholdet.

3. Sett pris på forskjeller.

Liker hun kunst og ikke du? Greit, da kan du lære noe nytt. Er den ene god til å planlegge og den andre glad i å være spontan? Kult, da utfyller dere hverandre. Det er innstillingene til forskjellene som avgjør om det fungerer eller ikke. Over tid vil man tilpasse seg hverandre og klare å utnytte styrkene til begge.

4. Ha realistiske forventninger.

Ingen er perfekte – ikke en gang deg selv. Vi er alle mennesker, med gode og dårlige sider. Finn ut hva de er og bestem deg for om det er noe du kan leve med eller ikke.

5. Ikke overvurder WOW-faktoren.

Det er ikke alle som imponerer ved første øyekast. Og de som gjør det, er ikke alltid like imponerende over tid. I lengden er det viktigere at en kjæreste har gode kvaliteter og er til å stole på, enn at den får mye oppmerksomhet av menneskene rundt seg.

6. Gi følelsene tid.

Noen ganger kommer forelskelsen med én gang, andre ganger utvikler den seg over tid. Det er viktig med tiltrekning, men vær klar over at følelsene ofte kommer jo mer man blir kjent og er sårbare med hverandre. Ikke avskriv den andre bare fordi det føles kleint på første date.

7. Dropp kriteriene.

Om han eller hun spiller gitar, elsker friluftsliv, leder møter eller har blå øyne er ikke avgjørende for om dere får et godt forhold. Så behold verdiene, men kvitt deg med listen over ekstra kriterier og bli kjent med personen for den han eller hun er.

8. Tør å prøve.

Det er ingen garantier for at det vil gå bra, men det er heller ingen garantier for at “noen bedre” vil dukke opp. Om dere har like verdier og dette er en person du trives med og har lyst til å bli bedre kjent med, så gi det en sjanse. No guts, no glory!

Tema

Denne saken ble først publisert i 2019 under temaet «Valg».