Å prioritere Bibelen

Å prioritere Bibelen

- Jeg tror at jevnlig tid med bibel og bønn kan lære oss å se at Gud faktisk er nær og virker i våre liv.

Tema

Temaet på iTro i januar er «Tid».

Ingebjørg M. Fauske (20) er gift med David og bor på Bøler i Oslo. Hun studerer religion på Fjellhaug Internasjonale Høgskole.

Noe som kan være vanskelig og utfordrende som kristen, er å lese jevnlig i Bibelen. Hvordan skal man få til det i en travel og hektisk hverdag der man gjerne skal rekke over alt man har planlagt pluss litt til?

Brenner for bibellesing

iTro har snakket med Ingebjørg M. Fauske, ei jente som brenner for at kristen ungdom skal bruke tid på bibellesing. For henne er Bibelen ekstremt verdifull.

15991388_10211321768577058_674036277_o
BIBELLESNING: Ingebjørg M. Fauske mener at man bygger et fundament ved å lese i Bibelen

– Bibelen er for meg påminnelsen om hva jeg holder på med, hva jeg tror på, og hva jeg lever for.

I fjor gikk Ingebjørg på Bibelskolen Fjellhaug i Oslo. Her leste de mye i Bibelen. Faktisk så mye at det ble tungt å ta opp Bibelen etter skoletid. Likevel prøvde Ingebjørg å prioritere bibellesing så godt hun kunne, også på fritiden.

– Det er jo noe helt spesielt med den tiden man er alene med Gud, uten andre distraksjoner. I tillegg har man ofte en annen innstilling når man velger å bruke litt av sin egen tid på å lese i Bibelen, og ikke på alt mulig annet som man føler man burde gjort.

Tid er en mangelvare

For det er ikke noe tvil om at tid er en mangelvare i vårt samfunn. Man skal gjerne sette av tid til blant annet familie, venner, skole, og trening. Timene løper fort av gårde, og det er ikke så lett å finne en optimale balanse.

– Hvorfor bør man bruke litt av den verdifulle tiden man har på å lese i Bibelen?

– Uten jevnlig bibellesing tror jeg det er lett å oppfatte Gud som fjern, stille og lite nærværende i våre liv. Bibelen viser oss det motsatte. Jeg tror at jevnlig tid med bibel og bønn kan lære oss å se at Gud faktisk er nær og virker i våre liv.

Alltid nyttig og verdifullt

Ingebjørg snakker i et høyt tempo, og det er ikke vanskelig å la seg engasjere. Det virker ikke som om det er så vanskelig for henne å sette av tid til bibel og bønn. Likevel er hun rask med å understreke at hun selv ikke alltid er et eksempel til etterfølgelse, og at bibellesing kan være litt tørt og kjedelig.

– Det er litt som med fisking. Noen dager kan du lure på hvorfor du gidder å fiske, men så husker du den ene gangen du fikk tidenes største torsk, og det gjør at du fortsetter å fiske, selv om det i blant kan være kjedelig. På samme måte er det med bibellesing. Noen ganger får du store opplevelser som gjør at det er verdt det, og noen ganger får du ingenting.

– Men til forskjell fra fisking så blir det uansett nyttig. Selv om du kanskje ikke alltid får de store opplevelsene er det verdifullt. For du bygger et fjell, et fundament som du kan stå på, avslutter hun.

Tema

Temaet på iTro i januar er «Tid».

Ingebjørg M. Fauske (20) er gift med David og bor på Bøler i Oslo. Hun studerer religion på Fjellhaug Internasjonale Høgskole.