Den farlige boken

Den farlige boken

I Norge er vi heldige og har muligheten til å lese Bibelen når som helst og hvor som helst. Denne friheten er det ikke alle som har.

Tema

Tema på iTro i januar er Bibelen.

Bibelsmugling er et ukjent ord for mange, men i flere deler av verden må Bibelen smugles inn i landet for at man skal få lese Guds Ord. Bibelen er ulovlig.

17 år gammel rømte Seojun* fra det fryktelige regimet i Nord-Korea og til Kina. Der søkte han tilflukt i et trygghetssenter hvor han lærte om Gud. Han fikk en bibel, men visste at det kunne koste ham livet om han tok den med tilbake og ble tatt. Derfor lærte han seg 2000 vers utenat, slik at han kunne dele det med de andre i Nord-Korea.

Bibelen til de som ikke får lov

Broder Andreas som er kjent som ‘Guds smugler’, er kanskje den som har vært med å bringe flest bibler inn i land til mennesker som lengter og ber til Gud om å få en. Han hadde en lyseblå folkevogn som han fylte med bibler før han kjørte til grensen. Mange ganger var der grensevakter som skulle gjennomsøke bilen for å se om han hadde med noe ulovlig inn i landet.

Bilen var full av bibler, men vaktene fant dem ikke.

Han pleide å be det som blir kalt en smuglers bønn: «Gud, du som gjorde blinde øyne seende, nå ber jeg om at du må gjøre seende øyne blinde.». En gang var det 6 vakter som brukte fire timer. To gikk nøye gjennom bilen inni, to så etter utenpå bilen og under. Og to fulgte på med Broder Andreas, om han ble nervøs.

Bilen var full av bibler, men vaktene fant dem ikke.

Gud gjorde et under. Det var ikke eneste gangen. Mange kan fortelle om at Gud beskyttet dem slik at biblene kom inn til kristne som lengtet etter Guds ord.

Vitnesbyrd om Guds Ord som forandrer liv

Pastoren i kommunistlandet tok Bibelen som lå på skrivebordet forsiktig opp, løftet den til ansiktet, luktet på den og kysset den og så på den som om det var en dyrebar skatt. Tårene rant. «Jeg har aldri eid en bibel. Alt jeg har er to sider fra Det Nye Testamentet, de kan jeg utenat nå.»

Hver lørdag syklet Chang Ho 5 timer hver vei, for å få lese i en bibel. Han var leder for en husmenighet i Kina, og han elsket Guds ord. Men bibler var ulovlige, og det var nesten ingen som hadde en. Den han fikk lese i, ble lest i dag og natt. Folk var i kø, og hadde sine tilmålte timer. Han skrev av alt han kunne, på den korte stunden i uken som var hans.

Alt jeg har er to sider fra Det Nye Testamentet, de kan jeg utenat nå.

En venn av meg tok med seg en koffert med bibler til Nord-Afrika. Pastoren som møtte ham, fortalte hva de pleide å bruke biblene til. «Via sosiale medier kommer vi i kontakt med mange som er åpne for Evangeliet. Når de begynner å stille spørsmål, kan vi gi dem en bibel og be dem undersøke selv. Disse bøkene er med å forvandle liv.»

Bibelen – boka som møter mest motstand

Hvorfor møter Bibelen slik motstand? Fordi det er en levende bok. Den har kraft til å forvandle liv, familier og hele samfunn. For regimer og krefter som vil ha all makt og kontroll, ønsker ikke en slik forvandlig, og er redd for frihetsbudskapet i Bibelen, Bibelen er en farlig bok.

Har de forfulgt meg, vil de også forfølge dere. (Joh 15,20)

Lightstock

Tema

Tema på iTro i januar er Bibelen.