Hel i din ferd

Hel i din ferd

Marta Sortland Leodo mener at troen vår må speiles i livene våre.

I Bibelen leser vi ofte at vi skal være hele i vår ferd. Vi skal leve ekte og integrert som kristne.

– Hva vil det si å leve et helhetlig liv?

Marta Sortland Leodo er Ungleder i NLMs region Vest.

– Det betyr at vi lever ut det vi tror på, sier Ungleder Marta Sortland Leodo. Våre verdier fra Bibelen og troen vår viser seg igjen i livene våre og vi holder fast på sannhetene vi finner der. Det er da det er ekte.

Videre sier Marta at det helhetlige livet viser seg i hverdagen vår. Dersom vi sier noe, men gjør noe annet, viser vi at vi ikke har integritet. Det gir oss liten troverdighet.

– Dette handler om hvordan vi lever. Og det er det viktig å tenke på for oss som kristne vitner. Når vi deler tro, så må andre kunne vite at de kan stole på oss. De må kunne se at vi mener det vi lærer, og at kristne står for troen i hverdagen.

Fellesskapet

– Hva vil dette si blant kristne?

– Dette er veldig viktig for det kristne fellesskapet. Dersom vi ikke er hele i vår ferd kan vi bryte ned fellesskapet, fremfor å bygge det. Om vi lever ekte, så følger vi den bibelske veiledningen for vennskap og fellesskap. Vi må heie på hverandre i dette. Og vi må stole på hverandre. Når vi lever slik, så kan vi få være oss selv.

Marta påpeker at Bibelen sier at ens tro skal sette spor. – Det er brutalt å si, men det står jo at en tro uten gjerninger er død. Derfor må vi oppmuntre hverandre til å leve helhetlige liv, til ære for Gud.

Vi kan være vitnesbyrd for hverandre, ikke bare ovenfor de som ikke tror. Vi er forbilder for hverandre og kan sette en standard for vennskap og hvordan man lever.

– Bibelen er den viktigste kilden vår til å finne ut hva som er ekte og hva det vil si å være «hel i sin ferd». I tillegg har vi for eksempel  samvittigheten vår, det kristne fellesskapet og Den Hellige Ånd som vil hjelpe oss på veien. Livene våre bør ikke gå på kompromiss med Guds Ord. Når vi blåser i det vil vi stadig komme lenger bort. Derfor tror jeg det er veldig viktig å ikke leve på akkord med det vi tror på.

I seg selv

– Når vi lever helhetlige liv, så gjør det også noe med troa vår. Det styrker oss og vårt forhold til Gud. Om vi streber etter et hellig liv, så vil det dra oss nærmere Gud – selv om vi ikke får det til.

– Det er også viktig å si at det er bare Gud som frelser. Vi fortjener ikke mer eller mindre om vi lever ekte liv. Men vi kan få være med å peke på Jesus, når vi gjør det. Også vil vi gå på smeller på veien. Da er det viktig å sette ord på det, så vi unngår å gå i samme felle igjen og igjen. Om vi er åpne om det kan vi jo hjelpe hverandre. Og husk å gå til Gud med det som er vanskelig. Han har lover å være med hele veien.