Hvorfor kaster vi bare ut garnet NOEN steder når vi fisker mennesker?

Hvorfor kaster vi bare ut garnet NOEN steder når vi fisker mennesker?

Vi tenker at for noen er det ikke kjangs i havet for at de kan bli kristne, så det er ikke vits å forkynne for dem. Historien viser noe annet.

Tema

Temaet på iTro i juni er «Fisk», som fra tidlig av har vært et kristent symbol.

«Følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefiskere!», sier Jesus til disiplene i Matteus 4,19.

Å være menneskefisker er det samme som å invitere mennesker til Guds evige og nådefulle rike. I Misjonsbefalingen ga Jesus oss et tydelig oppdrag om å gjøre nettopp dette. Fiske mennesker inn i Guds rike. Det viktigste av alt.

Hvordan gjør vi dette praksis? Kaster vi ut garnet hvor og når som helst? Eller er det bare noen få vi tør å dele evangeliet med?

For forsiktig med fiskestanga

Jeg tror et problem for oss kristne er at vi er for nølende og forsiktige med fiskestanga, eller garnet om du vil. Vi sitter med verdens beste nyheter, men lar ofte være å dele dem. Hvorfor det?

ALLE kan bli frelst, Gud kan skape tro i alle!

Vi kan finne på å bedømme fra et menneskelig perspektiv hvem som kan bli kristne og ikke.

«Han kan jeg dele med. Han er jo så grei og snill, er oppvokst i en kristen familie og greier. Han har så mye på plass allerede, han kan sikkert bli kristen!». Mens med noen andre kan vi tenke: «Nei, han der er det ikke noe poeng i å dele evangeliet med uansett. Han er så tøff og barsk. Lever et helt annet liv. Det er ikke kjangs i havet for at han kan bli kristen!».

Jeg tror mange av oss kan kjenne oss igjen i denne tankegangen, men dette er bare falske mennesketanker som hindrer oss i å kaste ut fiskestanga med agnet som er verdens beste nyheter.

Alle kan bli frelst

Vi mennesker har ikke noe grunnlag for å antyde hvem som kan bli kristne og ikke. Det er kun Gud som kjenner menneskehjertene.

Vi må kaste ut garnet med de gode nyhetene vi har fått, uavhengig av hvor vi er eller hvem vi er sammen med.

ALLE kan bli frelst, Gud kan skape tro i alle! Det står ingenting i Bibelen om at noen mennesker har «større» sjanse for å bli kristne enn andre.

Det er flere eksempler opp gjennom historien på kriminelle «pøbler» som har fått livet snudd på hodet etter å ha blitt kristne. Personer som vi kan tenke «det ikke er kjangs for».

Paulus er et godt eksempel på en person som du og jeg sannsynligvis kunne hatt sånne tanker om. «En som forfølger kristne. Lite sannsynlig at han kan bli en kristen.».

Les også: Ville heller til helvete

Alle trenger å få høre evangeliet. Vi må kaste ut garnet med de gode nyhetene vi har fått, uavhengig av hvor vi er eller hvem vi er sammen med.

«Å fiske mennesker er nok ikke noe for meg»

Det kan være lett å tenke at det å dele evangeliet om Jesus er forbeholdt andre. Det er ikke noe for meg. Jeg er ikke så frimodig og flink med ord. Det er nok best noen andre tar seg av det.

Vår oppgave er bare å kaste ut garnet, så er resten opp til Gud.

Gud kan bruke alle og det er ikke noe vi skal prestere. Vi trenger ikke teologiutdannelse eller stå på en talerstol for å gjøre det. Vi kan gjøre det i hverdagen der vi er. Moses var ikke flink med ord, men Gud kunne bruke han likevel.

Vår oppgave er bare å vitne om det vi har sett. Fortelle og invitere dem inn i troen på Gud.

«Vi forkynner ikke oss selv, men Kristus Jesus som Herre, oss selv derimot som tjenere for dere for Jesu skyld» (2 Kor 4,5)

Det å tro og dele vår tro er nesten så enkelt at det blir vanskelig. Vår oppgave er bare å kaste ut garnet, så er resten opp til Gud.

Lightstock

Tema

Temaet på iTro i juni er «Fisk», som fra tidlig av har vært et kristent symbol.