Materiell lykke

Materiell lykke

Blir jeg glad av å eie mye?

Tema

Tema på iTro i desember er «Gled dere».

Denne saken ble originalt publisert november 2014 og republisert november 2016.

Jeg liker å kjøpe ting, fordi jeg tror de får meg til å føle meg bra.

Jeg kjøper klær for å se bra ut, filmer for å ha det gøy, sjokolade for å trøstespise. Jeg vil at folk som kommer på besøk i leiligheten min skal tenke at den er fin, og at de (helt ærlig) kanskje skal bli litt misunnelige. Jeg vil at folk skal se på de nye skoene mine og tenke ”wow, hun der er jammen meg kul.”

Men selv om jeg kanskje har de nyeste og fresheste Nike-skoa, så føler jeg meg allikevel ikke alltid spesielt lykkelig.

Mer

Jo mer jeg har, jo mer føler jeg også at jeg trenger. Jeg får nye verdier og nye forventinger. Jeg sammenligner meg med andre som også har mye, og sånn kan det antageligvis fortsette i det uendelige.

”Dere skal ikke samle skatter på jorden, hvor møll og mark ødelegger, og hvor tyver bryter inn og stjeler.» (Matt 6: 19)

Skattene vi har her på jorden er bare midlertidige gleder og gir bare midlertidig lykke. Og det som er midlertidig, tar slutt. Nike-sko går av mote, kropper falmer, firma går konkurs.

«Men dere skal samle skatter i Himmelen, der verken møll eller mark ødelegger, og tyver ikke bryter inn og stjeler. For hvor din skatt er, der vil også ditt hjerte være.” (Matt 6:20-21)

Jesus sier at vi skal samle skatter i Himmelen.  Og når jeg bruker masse tid på å tenke på og dyrke materielle ting, vil det også gjøre noe med hjertet mitt. Jeg har større tillit til de fysiske tingene jeg eier, enn jeg har til Gud.

100% lykkelig

«The fact that our heart yearns for something Earth can’t supply, is proof that Heaven must be our home» C. S. Lewis

Jeg tror C. S. Lewis  har et godt poeng. Uansett hvor mange fine ting jeg har, så vil det aldri være nok til å gjøre meg 100% lykkelig. Det kommer ikke til å skje før jeg kommer hjem til Himmelen.

Vi skal snart feire jul. Vi feirer ikke jul fordi all maten og gavene gjør oss så innmari lykkelige. Vi feirer jul fordi Jesus kom til verden for å gi oss frelse og evig liv. Han har lovet å gi oss alt vi trenger.

 ”Søk først Guds rike og Hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Så vær ikke bekymret for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv.” (Matt. 6: 33-34)

Å søke Guds rike og Hans rettferdighet, det er det vi skal gjøre aller først. Før vi prøver å kjøpe oss lykke eller en plan B eller plan C. Han har lovet å dekke alle behov. Alltid.

Tema

Tema på iTro i desember er «Gled dere».

Denne saken ble originalt publisert november 2014 og republisert november 2016.