Regifting

Regifting

Er du i gang med julegavehandelen? Det er mulig å tenke miljøvennlig og økonomisk, og samtidig gi fine gaver. Kanskje regifting er noe for deg?

Tips & Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.

Regifting handler om å gi videre noe du allerede har fått.  Fenomenet har kanskje kommet som et naturlig biprodukt av forbrukersamfunnet og det at vi eier og får så mange ting. Det samler seg fort opp greier man har fått i gave og ikke har bruk for selv. Dette kan likevel være fine ting og flotte gaver å gi videre.

Småfrekt?

Det høres kanskje litt småfrekt ut å gi noe man har fått av noen til noen andre. Likevel er det vel bedre å gi det videre enn å la det bli liggende i et skap? Alt som kan bidra til å redusere forbruket vårt er vel egentlig bra? Vi forbruker og kjøper greier hele tiden.

Når man gir gaver man har fått videre er det noen grunnregler man burde tenke på. Det kan for det første være lurt å unngå å gi gaven tilbake til den du fikk den fra. Man burde heller ikke gi videre gaver som man vet at førstegiveren har laget selv eller brukt mye tid på. Det er også lurt å tenke over om den du gir gaven videre til faktisk har bruk for den. Det er vel det som er meningen med å gi gaver, å glede mottakeren.

Personlig Regifting

Det finnes også en annen form for regifting, der man kan spare både penger og miljø, uten at man nødvendigvis gir videre noe man selv har fått i gave. Man kan gi bort ting man allerede eier, som har betydd noe for en selv, og som man tror kan bety noe for andre.

Jeg har selv både fått og gitt slike gaver. Når jeg ser tilbake er disse kanskje de som har vært mest betydningsfulle både å få og gi.

Her er noen tips til ting du kanskje har liggende på rommet ditt, som kan bli fine gaver.

  • Bøker du har lest og er glad i, gjerne med egne notater og hilsener til den nye leseren.
  • DVD-er – Gi gode filmtips.
  • Musikk – Gode album som må settes i en god gammeldags CD-spiller.
  • Klær du ikke bruker lenger – Lurt å sikre seg at de passer, ikke gi sommerkjolen din til bestefar.
  • Interiør og pynteting – Er du som meg blir det fort litt for mange lysestaker i vinduskarmen.

Det er også mange ting man kan endre litt på og få fine gaver. Man kan sette inn nye bilder i gamle rammer, eller male gammel pynt i freshe farger. Bare fantasien, og det man finner på Pinterest, setter grenser!

 

 

Tips & Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.