Når du mister alt du hadde

Når du mister alt du hadde

Hva om du mistet familie, trygghet og alt du eide fordi du vil følge Jesus. Det var realiteten for Karim.

Tema

Tema på iTro i april er «Drømmer».

Åpne Dører er en organisasjon som jobber for forfulgte kristne rundt om i verden. Mottoet deres er ”I tjeneste for forfulgte kristne

Du kan lese hele historien om Karim på deres nettsider.

Hva er ditt verste mareritt? Jeg tror at for mange vil det være å miste alt det som gjør livet trygt og sikkert.

For hva ville skjedd om jeg plutselig skulle bli fratatt familien min og vennene mine? Hvis jeg måtte flytte fra stedet jeg bor, ble fratatt tryggheten og trosfriheten min, klærne mine og alt annet jeg eide, og ble stående igjen uten noen ting?

Det er vanskelig å sette seg inn i en sånn situasjon, for det virker så fjernt. Heldigvis. Men dette, å plutselig miste alt som tidligere har gitt stabilitet og trygghet, er realiteten og de faktiske konsekvensene for mange av dem som tar imot Jesus flere steder i verden. Og det er selvsagt en like brutal opplevelse for dem som hvis du eller jeg skulle opplevd det samme her i Norge.

Oppvekst i luksus

Da Karim* var tenåring, fikk han kjenne hvordan det på kroppen, hvordan det var å miste alt dette. Han har fortalt hele historien sin til Åpne Dører, som jobber inn mot forfulgte kristne rundt om i verden.

(* «Karim» er et oppdiktet navn. Han har bedt om at vi ikke avslører det  egentlige navnet hans)

Karim forteller til Åpne Dører at før han ble omvendt, ante han ikke hva det ville koste å følge Jesus.

Karim kommer fra en muslimsk familie. Faren hans er en velstående industrileder i India, og familien levde et luksusliv i et flott hus med en mengde tjenere og mange dyre ferieturer. Karim hadde sin egen suite hvor han kunne være sammen med vennene sine. Han var vant til bare å kunne ta ut penger banken hvis han trengte noe.

– Du må forlate huset

Gjennom et møte med Jesus i en drøm, og etter å ha vært i kontakt med pastoren i en kirke i nærheten, bestemte Karim seg etter en stund for å ta imot Jesus.

Da han fortalte dette til faren, fikk han svaret: “Du må bestemme selv: Familien din eller den nye religionen din. Velg en av delene.”

– Jeg visste ikke at forskjellen mellom islam og kristendommen gikk så dypt, sier Karim, sittende på sementgulvet i den enkle leiligheten han nå bor i. – Jeg trodde at siden faren min respekterer og elsker meg, ville han si «OK» hvis jeg sa at jeg ville bli en kristen.

Men da faren forstod at valget Karim hadde tatt var endelig, ble han bedt om å forlate hjemmet.

Kun en bukse og en skjorte

– Jeg pakket sammen det jeg eide, inkludert bankbøkene mine, forteller Karim. – Men da jeg skulle gå, sa faren min: “De tingene skal være igjen her. Du har ingen rett til å ta noe med deg.”

– Så jeg gikk min vei kun med de klærne jeg hadde på meg, forteller Karim videre, – En bukse og en skjorte.

Neste dag dro Karim til et hjem som noen kristne drev for narkomane, for å hjelpe til der. Hver morgen hentet de barn inn fra gaten, for å gi dem et bad og å lære dem å regne og lese.

– Jeg bodde der i nesten seks måneder. Jeg hadde fremdeles kun buksa og skjorta som jeg hadde på meg da jeg dro hjemmefra. Da klærne trengte en vask, tok jeg dem av om kvelden, bandt et laken rundt meg, vasket klærne og hengte dem til tørk til neste morgen.

Søk først Guds rike

Senere jobbet Karim en periode i en kirke. Han drev misjon ute i distriktet i et år og gikk på bibelskole før han begynte på en teologisk utdannelse.

– Nå har jeg giftet meg, forteller Karim Åpne Dører. Min kone og jeg har begge lyst til å dra til Nord-India og starte med en eller annen virksomhet – eller hva nå Gud leder oss til – for å bringe mennesker til Kristus. Det er vårt fokus.

Karim hadde mistet mye av det han eide, men han hadde funnet Jesus. Et bibelvers som var av stor betydning for ham da han ble kristen, kan være en påminner til oss alle:

“Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg!” (Matt 6,33).

Tema

Tema på iTro i april er «Drømmer».

Åpne Dører er en organisasjon som jobber for forfulgte kristne rundt om i verden. Mottoet deres er ”I tjeneste for forfulgte kristne

Du kan lese hele historien om Karim på deres nettsider.