Prøv lykken!

Prøv lykken!

Hva skal jeg søke i livet for å bli lykkelig?

Tema

Tema på iTro i mars er «Lykke».

Noe av det første jeg tenker på når jeg hører ordet «Lykke» er pynteputer eller metallskilt på interiørbutikker med et eller annet  ordtak som høres fint ut – «Kilden til lykke ligger i å følge hjertet» – men som ved nærmere blikk er helt innholdsløst og motsier det neste skiltet du ser: «Lykken finner du i gode vennskap».

Tips og triks til lykke

Lykke er viktig for oss alle. Det er ikke for ingenting at reklamebyråer bruker enorme summer på å promotere produkter som «vil gjøre livet bedre», og overalt blir vi spammet med 10 tips til ditt og 7 råd til datt som til syvende og sist vil gjøre livet vårt litt lykkeligere.

Men gjør det det i det lange løp? Og hvis ikke – hva skal vi søke i livet for å finne ekte lykke?

Er du kristen vil du kanskje svare Jesus.

Jesus – lykkens opphavsmann og fullender?

Jeg tror det ofte ligger en forventing om at vi får et bedre liv med Gud. Men er det bibelske grunner for å tro at man blir mer lykkelig som kristen?

Burde ikke vi som har Livets kilde på innsiden være lykkeligere enn de som ikke har det?

Jesus snakker jo om salighet, som blir sammenliknet med en dyp lykke. Men det var ikke nødvendigvis en må-bare-smile-og-le-hele-tiden-lykke som Jesus snakket om i Saligprisningene.

Men burde ikke vi som har Livets kilde på innsiden være lykkeligere enn de som ikke har det? For hvis vi som kristne har det dårligere enn de som ikke er kristne, er jo det litt dårlig reklame for et liv med Jesus. Det har i hvert fall jeg tenkt en del.

Les også: Jeg tenkte at ingen ville se det som attraktivt å være kristen ettersom jeg verken var kul, populær eller suksessfull | iTro

Evig hvile

Når jeg tenker over hva jeg ønsker å oppnå i livet, er lykke gjerne en av de tingene som kommer opp. Jeg ønsker å få et lykkelig liv, og i skrivende stund innser jeg at jeg nok er litt mer påvirket av eventyrenes «Så levde de lykkelig i alle sine dager» enn jeg liker å tro.

Jeg tenker ofte ubevisst at jeg bare må igjennom disse hindringene og vanskelighetene, og når det er ferdig kan jeg gå inn i «hvilen» og leve lykkelig alle mine dager.

Som kristne har vi et håp om et evig liv med evig hvile hos Gud.

Men så vet jeg innerst inne at virkeligheten er annerledes. En slik hvile finnes ikke på denne jorda, her vi alltid vil være sårbare for sorg og smerte. Men som kristne har vi et håp om et evig liv med evig hvile hos Gud.

Det kan likevel være vanskelig å være ærlig om at man ikke har det så bra her og nå. Burde man late som man er lykkelig når man ikke er det?

Alt dette og mye mer skal vi ta opp på iTro i mars under tema «Lykke».

Bibelleseaksjon i fasten

I tillegg begynner kirkeårets faste 2. mars og varer frem mot påske. Faste forbinder vi ofte med å avstå fra mat, men faste kan også markeres på andre måter.

Et viktig poeng med faste er nemlig ikke hva vi faster fra, men hva vi faster til – målet er å sette ekstra fokus på Gud.

Så i disse 46 dagene skal vi ha en bibelaksjon der vi leser og ber salmer fra Bibelen. Du kan være med på dette ved å bli med i denne Facebook-gruppen: Vi leser og ber Salmene i fastetiden | Facebook.

Bli med og inviter gjerne med flere!

Twenty20

Tema

Tema på iTro i mars er «Lykke».