Strongman for Jesus

Strongman for Jesus

Morten satte uoffisiell norgesrekord i løfting av barn for å samle inn penger til misjonsarbeid.

Tema: Kraft

Morten Aamodt (24) jobber som tømrer, og bor på Nærbø med kona Stine og datteren Marie på snart to år. Driver med strongman, og vant «Rogalands sterkeste mann” i 2016.

”Han er Rogalands sterkeste mann, personlig kristen og han brenner for arbeidet norske misjonærer gjør i utlandet.”

Slik beskrev NRK Morten Aamodt like før jul. De hadde vært på Nærbø for å lage en reportasje om Morten, da han skulle gjøre det som må være et av de mest spesielle løftene en ”strongman” noen gang har gjort i Norge.

Morten hadde blitt spurt om å underholde på julemessa på Nærbø, og benyttet anledningen til å sette uoffisiell norgesrekord i løfting av barn – 14 stykk!

Morten Aamodt løfter stativ med 14 barn på julemessa i Nærbø misjonsforsamling NLM (Filmet av Stein Aarsland)

Strongman

Som strongman er ikke Morten ukjent med å løfte tunge ting.

– Strongman handler om å måle krefter i øvelser som krever rå styrke, hurtighet, eksplosivitet, utholdenhet og å tåle smerte, forklarer 24-åringen, og kommer med noen eksempler. – Det er steiner som skal løftes, dekk som skal flippes, stokker som skal presses over hodet, lastebiler som skal dras, sandsekker og tønner som skal bæres.

Og denne gangen: barn som skal løftes. Et slikt stativ kalles for ”yoke”, og stativet med de 14 barna veide omtrent 450 kilo.

(Saken fortsetter under bildet)

Strongman Morten Aamodt trekker en lastebil bortover asfalten.

Løftet for misjon

Og Morten legger ikke skjul på at dette var tungt.

– Det er det tyngste løftet jeg har gjort, samtidig er det noe av det kjekkeste jeg har vært med på som strongman, sa han til NRK.

Morten holder tittelen som «Rogalands sterkeste mann», og har i tillegg kommet på 3. plass både i Norges sterkeste mann (105 kg) i 2016 og i en internasjonal konkurranse. Men det var likevel noe spesielt med å løfte på en julemesse.

– Jeg tenker at å gjøre det for misjonen på en julemesse, er noe jeg absolutt gjør av ren glede, sier han. – Hvis det kan gjøre at flere kan høre om Jesus, og få et virkelig håp og en ny hverdag, så er det helt topp!

Ønsker å være et godt forbilde

– Hvis jeg kan stå fram som et sunt forbilde, spesielt for unger og ungdom, og hvis det kan lede til en god samtale, om det måtte være på gymmen eller julemessa, så er det virkelig verdt det, forteller Morten.

Og antagelig var ikke dette Mortens siste løft for misjonen.

– Jeg kunne helt klart ha gjort det igjen, og jeg har allerede blitt spurt om å være med å dele noe og løfte noen tunge ting på en ungdomsleir til våren, så det gleder jeg meg til!

Privat

Tema: Kraft

Morten Aamodt (24) jobber som tømrer, og bor på Nærbø med kona Stine og datteren Marie på snart to år. Driver med strongman, og vant «Rogalands sterkeste mann” i 2016.