Grill en kristen

Grill en kristen

Trosforsvar er i vinden som aldri før, og i forkant av årets UL ble det lansert en bok som tar for seg 20 av de vanligste spørsmålene folk har til den kristne tro. iTro har tatt en prat med redaktør Ingvild Hellenes om hva boken handler om, og hvorfor den bør leses.

Tema

Tema for årets UL er «Til verdens ende».

Følg iTro på iTro.no, Instagram og Facebook for hyppige oppdateringer under UL.

Grill en kristen kan kjøpes her.

Boka ”Grill en Kristen – svar på 20 vanskelig spørsmål” blir gitt ut i samarbeid mellom NLM Ung og Laget. I boka er det 20 forskjellige forfattere som svarer på et spørsmål hver som angår den kristne tro. ”Grill en kristen” er debutboka til Veritas Forlag, og iTro har snakket med redaktøren av boka, Ingvild Hellenes.

Grill en kristen gir svar på spørsmål

-Hvorfor har dere valgt å kalle boka ”Grill en kristen”?

-Begrepet er tatt  fra arrangement som vi både har hatt en del av i NLM sammenhenger og også i Laget. På et grill en kristen arrangement er det noen kristne som sitter i et panel, så kan alle de som sitter i salen stille et hvilket som helst spørsmål om kristen tro. De som sitter i panelet prøver da å svare så godt de kan på spørsmålene som kommer inn. Grill en kristen åpner for at de som har spørsmål kan få svar på disse, og det er egentlig det hele konseptet går ut på.

20 av de vanligste spørsmålene

-Kan du fortelle litt mer om hva boken handler om?

-Vi har tatt 20 av de mest vanlige spørsmålene som pleier å komme under arrangementene ”Grill en kristen” og samlet dem i en bok. Boka består av 20 kapitler, et for hvert spørsmål, og er skrevet av 20 forskjellige forfattere med ulike bakgrunner. I slutten av hvert kapittel har vi også samlet en rekke ulike ressurser som kan være til hjelp dersom noen ønsker å sette seg mer inn i ulike temaer.

En bok for mange

-Hva tenker du er målgruppen for boka?

-Vi håper at denne boka både vil være en bok for de som har vært kristne hele livet, men som lurer på ting med troa si. Vi håper også at boka kan være en ressurs for folk som ikke er kristne, men som er nysgjerrige på den kristne troa. Det er ikke sikkert at du selv lurer på noe, men da håper vi at boka også kan være til hjelp slik at du kan svare på spørsmål som andre stiller deg. Mange har venner som lurer på noe, og da håper vi at ”Grill en kristen” kan gi deg hjelp til å svare på spørsmål du får. Boka passer for både unge og gamle.

Du vil garantert få spørsmål om troen

– Hvorfor skal jeg lese ”Grill en kristen”?

– Hvis du har spørsmål til den kristne troa så tenker jeg at ”Grill en kristen” er en god bok å starte med for å finne ut mer. Og om du som kristen ikke har spørsmål selv, så kommer du garantert til å få spørsmål om den kristne troa av andre og  jeg håper boka kan hjelpe deg å gi svar på disse spørmsålene. Det å sette seg inn i de vanligste spørsmålene er også en fin måte å kunne hjelpe ikke-kristne senere i livet, med spørsmålene de har.

”Grill en kristen” kan kjøpes i bokutsalget i matteltet under hele UL!

 

 

 

Jon Anders Østebrød

Tema

Tema for årets UL er «Til verdens ende».

Følg iTro på iTro.no, Instagram og Facebook for hyppige oppdateringer under UL.

Grill en kristen kan kjøpes her.