Prestisjetung sandfotball-turnering

Prestisjetung sandfotball-turnering

Jakob Kolnes, Endre Hovland, og Andreas Gamst er ledere på den årlige fotballturneringen på UL. Men i år har konseptet fått en helt ny vri.

Tema

Tema for årets UL er «Til verdens ende».

Følg iTro på iTro.no, Instagram og Facebook for hyppige oppdateringer under UL.

Et av høydepunktene på UL er de mange aktivitetene deltakerne kan være med på. Jakob Kolnes, Endre Hovland, og Andreas Gamst er ledere for en av de mest prestisjetunge aktivitetene på UL: Fotballturneringen. Men i år har konseptet fått en ny vri. Det spilles ikke lenger på gress eller kunstgress, men på sand.

NLM-skoler stiller med lag

– I år hadde vi et ønske om å prøve noe nytt, i tillegg til at det er en fordel å ha arenaen nærmere festivalområdet enn det som har vært vanlig tidligere år, sier Jakob Kolnes

– Det unike med årets konsept er at de ulike NLM-skolene rundt omkring i landet stiller med egne lag. Blant lagene finner vi blant annet Fjellhaug, Fjellheim, Bildøy og Lundeneset, fortsetter Endre Hovland.

Søkertall står på spill

– Hva står det egentlig på spill i en slik turnering?

– Først og fremst står det vel masse heder og ære på spill, sier Andreas Gamst

– Og kanskje søkertall, skyter Endre Hovland inn. Andreas og Jakob nikker bekreftende. Det er tydelig at gutta ikke leker sandfotball.

– Lundeneset er uten tvil favoritter

– Hvilket lag er årets favoritter?

– Lundeneset er uten tvil favoritter. Det dårligste laget er nok kanskje Fjellhaug sitt lag, som ble påmeldt i siste liten, sier Jakob Kolnes.

Jeg synes Bildøy er relativt dårlige

Selv om Endre Hovland har vestlandske aner, kan han ikke stå inne for sin medleders utsagn.

– Jeg har selv gått på Fjellhaug og synes at Bildøy er relativt dårlige, melder Hovland, som ikke på noe som helst vis forsøker å skjule sitt kontroversielle utsagn om rivalen i vest.

Startskuddet for fotballturneringen gikk i dag, og det spilles kamper utover uka. Alle kamper vil bli spilt like til venstre for Kongeparken Amfi. Lørdag klokken 15:00 spilles den avgjørende og prestisjefylte finalen: Den vil du ikke gå glipp av!

Håkon Åreskjold

Tema

Tema for årets UL er «Til verdens ende».

Følg iTro på iTro.no, Instagram og Facebook for hyppige oppdateringer under UL.