Hva er lyd, lys og bilde-Crewets forventninger til UL Online?

Hva er lyd, lys og bilde-Crewets forventninger til UL Online?

Også i år er den trofaste LLB-gjengen med backstage for å gi deg det beste fra UL Online til din skjerm.

UL Online

Fra torsdag 23. til lørdag 25. juli arrangeres UL Online, med morgenmøter, kveldsmøter, basar og UL-studio. Arrangementet sendes live fra Kongeparken Amfi.

LLB er en forkortelse for Lyd, Lys og Bilde.

Hvert eneste år er det en meget trofast gjeng som står på flere dager både før og etter UL for å gi deg den beste lyd, lys og bilde-opplevelsen du kan få.

«Usynlige», men utrolig viktige

Til vanlig på UL er de ofte usynlige backstage. De eneste gangene vi ser dem er hvis det en sjelden gang er en mikrofon som ikke fungerer, og en scenearbeider må komme ut for å bytte.

Men i og med at LLB ofte er så usynlige, får de heller ikke den oppmerksomheten de egentlig fortjener. For uten dem hadde det ikke vært noe UL. Det hadde heller ikke vært noe lyd, lys og bilde å sende ut til alle som skal følge UL Online i år.

For i år, foruten om møteledere, talere og lovsangsbandet, er det stort sett LLB som styrer showet. På mange måter blir dette LLBs UL.

Dermed tenkte jeg at vi må bli litt bedre kjent med noen av de backstage, og høre hvilke forventninger de har til årets festival.

Markus Monsen (18) – Flerkamera

– Hvor mange ganger har du vært med på LLB tidligere?

Dette er det andre året jeg er med på flerkamera. Et par år tidligere var jeg med på rigging.

– Hvorfor er LLB en viktig tjeneste på UL?

I år er det spesielt viktig. Ingen får sett noe hvis det ikke er kamerafolk. Det er også flott å bruke interessen sin på å fremheve det budskapet som talerne og lovsangsteamet har.

– Hva slags forventninger har du til årets festival?

Det blir litt annerledes enn normalt, samtidig som jeg tror det blir bra. Det at vi går online betyr ikke at vi ikke kan bringe budskapet til folk.

Hva er du mest redd for at kan gå galt?

Noe av det verste som kan skje er at et kamerastativ kollapser. Men verre enn det er jo at streamen ryker og at ingen får med seg noen ting.

– Er det en funfact du vil dele til slutt?

Det som er litt kult er at selv om kvaliteten på produksjonen er veldig høy, er de fleste som er med her på dugnad.

Eirin Lillebø (26) – AMFI-koordinator

– Hvor mange ganger har du vært med på LLB tidligere?

Første gang var i 2008. Det første året var jeg bare på rigg, og siden året etter har jeg vært med som scenemedarbeider.

– Hvorfor har du vært med så lenge?

Det er en veldig kjekk gjeng å jobbe med, og det er flere som har vært med i mange år. Samtidig er det veldig givende å videreformidle budskapet som aktørene har å komme med. Det gir mye til oss i crewet og til de som ser på.

Hva gjør egentlig scenearbeiderne?

Vi har ansvaret for at folk er på scenen når de skal være på scenen, og passer på at det er batteri på mikrofoner. Vi bærer også ut stoler og notestativ. Det er også mye ryddig og fiksing på scenen for å få det til å se pent ut. Som å støvsuge scenen hver morgen.

I tillegg har jeg ansvaret for hva som skjer i amfiet og setter opp en plan for når det er prøver.

– Hva slags forventninger har du til årets festival?

Jeg håper at vi klarer, på samme måte som før, å formidle til de lokale UL-campene og til de som sitter hjemme. Jeg håper de kan få det samme påfyllet og UL-stemningen. Kanskje vi også kan rekke ut til noen som vi ikke har rukket ut til før, som kanskje vil komme senere.

Gjør dere av og til feil?

Det er alltid småting som går galt, men ikke alle ser det på den måten vi gjør. Feil kamera blir klippet på eller feil bøyle er skrudd på. Det er lange dager og fort gjort å gjøre sånne menneskelige feil.

– Har du en funfact du vil dele om LLB?

UL er noe som både aktører og teknikere jobber med hele året. Mange av de som er med og jobber, og de som rigger, har vært her siden forrige mandag. Altså i halvannen uke. Vi er også enormt takknemlige for de vi har med oss. Vi er omtrent 24 stk i LLB-crewet på hvert møte.

Sara Gravås (15) – Scenemedarbeider

– Hvor mange ganger har du vært med tidligere?

Dette er tredje året. Jeg startet da jeg var 13 år.

Hvordan var det å være med som så ung?

Det var veldig kult, fordi jeg ikke hadde vært med på noe lignende før. Jeg starter først med å filme på et seminar, og hadde første gang som scenearbeider i fjor.

– Hvorfor er LLB en viktig tjeneste på UL?

Hvis det ikke var noen som styrte med lyd, lys og bilde hadde det ikke blitt noe av UL. Det hadde nesten ikke vært noen ting da.

– Hva slags forventninger har du til årets festival?

Jeg håper at det er mange som får sett det og at det ikke blir så annerledes selv om de ikke ser det i amfiet. Jeg gleder meg egentlig til alt.

Er det noe som gjør det stressa på LLB?

Hvis jeg gjør noe feil eller hvis jeg skulle dette på scenen om jeg skal ut med en stol. Jeg har ikke så mye ansvar, så jeg bare gjør det jeg får beskjed om.

Håkon Rydland

UL Online

Fra torsdag 23. til lørdag 25. juli arrangeres UL Online, med morgenmøter, kveldsmøter, basar og UL-studio. Arrangementet sendes live fra Kongeparken Amfi.

LLB er en forkortelse for Lyd, Lys og Bilde.