Ingen mennesker kan bli perfekte forbilder for oss, men Bieber sin historie peker i alle fall på nåden og viktigheten av å leve ærlige liv

Ingen mennesker kan bli perfekte forbilder for oss, men Bieber sin historie peker i alle fall på nåden og viktigheten av å leve ærlige liv

Jesus ser deg, elsker deg, kjenner deg og tilgir deg. Du vil aldri høre bedre nyheter enn dette. Det er budskapet Justin Bieber har til sine følgere på Instagram.

Kommentar

Fredag kommer Justin Bieber med nytt album.

Superstjernen snakker mer og mer om sin kristne tro, og hvordan Jesus er ankeret i livet hans.

Justin Bieber er aktuell med nytt album denne uka, og budskapet – i alle fall i den nyeste sangen Hold On – harmonerer godt med troen han så ofte setter ord på: Vi lever i en ødelagt verden, og dette er Biebers måte å tilby oss alle litt håp og trøst: Vi trenger hverandre, ærlig og ekte. I forkant av albumet har han blant annet sagt dette:

«In creating this album, my goal is to make music that will provide comfort; to make songs that people can relate to, and connect to, so they feel less alone.»

Det ser ut til at vi kan vente oss en musikalsk klem og et solid heiarop fra Bieber til oss alle.

Saken fortsetter etter videoen

Bieber på bønnelista

Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i Justin Bieber. Da jeg skulle begynne på masteroppgaven min i 2012 ble han en del av livet mitt i nesten to år (hallo stor oppgave og en liten permisjon midt inni der).

Jeg har analysert intervjuer han har gjort, dykka dypt i sangtekstene hans og intervjua seks tweensjenter som alle hadde Bieber som et slags sentrum i livet og en viktig identitetsmarkør: De var Beliebers, blodfans!

Jeg ble «kjent» med han akkurat i den tida det stod på som verst. Og kan du historien om Bieber, vet du at han gikk fra toppen til bunnen ganske fort, og hardt. Dop, vold, utskeielser, depresjon. Han framstod etterhvert ganske usmakelig, og det var ikke tvil om at han gjorde mange dårlige valg over en lengre periode. Det ble lett å snakke stygt om Bieber.

For meg som hadde fulgt han litt ekstra tett kjente jeg på en slags storesøsterkjærlighet for ham. Han stod på bønnelista mi i lang tid. Han gjør det egentlig ennå.

Godt forbilde?

Bieber vokste opp med troen på Jesus som en naturlig del av livet, og i starten av karrieren var det tydelig å se at troen preget ham, både gjennom hvordan han selv satte ord på den og gjennom hva som var viktig for ham. Jentene jeg intervjua til masteroppgaven så opp til ham, og jeg tenkte at de hadde funnet seg et ganske godt forbilde blant alle stjerner på pophimmelen.

Les mer: Justin Bieber som forbilde

Jeg tror det må være så godt som umulig å vokse opp i rampelyset uten å få en reaksjon liknende Bieber sin. Presset han har opplevd må ha vært umenneskelig, en utrolig tung byrde. Det er liksom et stort nok prosjekt å finne seg selv og sin egen identitet gjennom ungdomstida, om du ikke skal gjøre det i all offentlighet i tillegg.

Etterhvert som de kjipe nyhetene om ham tikket inn, ble det stadig vanskeligere å se på ham som et godt forbilde, en jeg anbefalte andre å se på og etterligne.

Men så snudde det. Det vet du hvis du har fulgt ham, som jeg. Og det er allerede gått noen år siden Bieber igjen begynte å snakke høyt om å ha funnet tilbake til troa si på Jesus.

Les for eksempel her: Gud er midt i dritten

I dag er han gift med Hailey Baldwin Bieber, og han snakker stadig om tro på ulike måter. Blant annet delte han nært og personlig om hvor dypt nede i depresjonens mørke han var i september 2019, og hvor enormt viktig Jesus var i å finne veien ut og videre.

Følger du ham på Instagram er det umulig å unngå det tydelige budskapet han ønsker å gi følgerne sine:

Gud elsker deg! Gud lengter etter deg! Jesus ser deg, elsker deg, kjenner deg og tilgir deg. Du vil aldri høre bedre nyheter enn dette.

Det Bieber deler fra livet på Instagram, gir meg en forståelse av hvor dette nye albumet kommer fra.

Vi får ikke forkynnelse fra Bieber, men det er ingen tvil om at han lever livet sitt ut ifra vissheten om at håpet er forankret et sted. Og midt i denne verden trenger vi hverandre. Bieber trøster oss ved å dele av sin egen historie med både suksess og dype problemer, og han trøster oss gjennom fellesskapet i musikken.

Ingen mennesker kan bli perfekte forbilder for oss, men Bieber sin historie peker i alle fall på viktige, sentrale ting i min kristne tro: tilgivelse, nye muligheter, nåde, kjærlighet, ekte og ærlige samtaler om livet, omsorg og fellesskap. Jeg beundrer han for måten han bruker historien sin på.

 

Skjermdump fra Youtube

Kommentar

Fredag kommer Justin Bieber med nytt album.

Superstjernen snakker mer og mer om sin kristne tro, og hvordan Jesus er ankeret i livet hans.