Et evig tema

Et evig tema

Konstruktive tilbakeblikk får konsekvenser for framtiden.

Leder

Jeg er en  av dem som tenker på hvordan dagen har vært når jeg legger meg. Jeg tenker på hvordan uka har vært når fredagen kommer. Jeg tenker på hvordan ting har gått når det er over. Ikke at det er noe jeg planlegger å gjøre, men det bare skjer. Derfor har jeg også tenkt en del på «evighet» etter at det var tema på iTro i januar.

«Evighet». Et ord jeg forbinder med Jesus. Med glede. Med fred.

For mange venter en evighet uten Jesus

Men greia er  at evighet i seg selv ikke er bra for alle. Evighet er ikke nødvendigvis det samme som evig glede. For mange venter en evighet uten Jesus. Det gjør vondt å skrive. Men jeg trenger å bli minna om det. Det er ikke noe jeg bare kan la være å snakke om fordi det er mer behagelig å ikke tenke på det. Det er noe som er så sykt mye viktigere enn meg og mitt. Likevel glemmer jeg det cirka 100 ganger om dagen.

Bibelen er ikke like redd for å nevne det som oss. I den leser vi om begge sider av saken i samme vers. F eks i 1. Joh 5,12: «Den som har Sønnen, har livet, men den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet.»

 

Guds hjertesak handler ikke bare om meg, den handler om alle mennesker

Det er en lett  ting å fortrenge. Er ikke så hyggelig å tenke på at noen mangler håp i livet sitt, selv om de ikke vet det selv. Samtidig er det akkurat dette som gjør meg gira på misjon. Jeg trenger å høre om Guds hjertesak. Og Guds hjertesak handler ikke bare om meg, den handler om alle mennesker.

«Hvordan kan jeg oppgi deg, Efraim,overgi deg, Israel?Hvordan kan jeg oppgi deg som Adma,gjøre med deg som med Sebojim?Hjertet vender seg i meg,all min medlidenhet våkner»

Hosea 11,8

Guds hjertet vender seg. All hans medlidenhet våkner. Det er det som skjer nå mennesker ikke får vite hvem Jesus er, eller velger å gå en annen vei. Detmå vi tåle å høre.

Jeg er altså god på å tenke tilbake på ting. Men det er bare konstruktivt om jeg tar det med meg når jeg tenker framover.Selv om «evighet» ikke er månedstema på iTro lengre, kan det likevel fortsette å være et viktig tema for oss, og for livet vi lever.

Ill.foto: © gpointstudio – Fotolia.com