Et mirakel er selve kjernen i troen

Et mirakel er selve kjernen i troen

Gjennom mirakler viser Gud at han virkelig har all makt.

Tema

Temaet på iTro i mars er «Mirakler».

Når du hører ordet «mirakler», så kommer det fort noen tanker i hodet. Kanskje tenker du på en av de mange helbredelseshistoriene vi møter i evangeliene. Kanskje kjenner du noen som har opplevd et mirakel nylig, eller kanskje du stadig ber om et mirakel selv.

Noen får gode assosiasjoner, og tenker på hvor fantastisk det er at det umulige er mulig for Gud. Andre har vanskelige spørsmål som dukker opp i møte med andres mirakelhistorier: «Hva med meg, Gud? Har du glemt meg?»

Hvorfor ser vi ikke flere mirakler? Gud er jo den samme fortsatt.

Gud har all makt, og miraklene viser oss det.

Komme til tro

Vi tenker gjerne at om Gud hadde vist seg tydeligere, gjennom undergjerninger i dag, så ville enda flere kommet til tro. Akkurat det Gud ønsker, jo! Da skulle det jo være en liten sak for Gud å ordne det. Er det den funksjonen mirakler har i Bibelen?

Da noen fariseere kom til Jesus for å teste ham, så sukket han dypt.

«Hvorfor krever denne slekten et tegn? Sannelig, jeg sier dere: Aldri skal denne slekten få noe tegn.» (Markus 8,12)

Hvor viktig er miraklene?

«Jeg tror på mirakler, men jeg er ikke så interessert i dem.» Slik har jeg hørt noen snakke om det. At Gud kan gjøre mirakler finner vi mange eksempler på i Bibelen – men om selve miraklene får for mye fokus, kan vi miste blikket på ham som står bak disse miraklene.

For hva er egentlig miraklenes betydning?

Om du søker på «mirakler» på en nettbibel, får du faktisk ingen treff! Frykt ikke, for Bibelen bruker nemlig andre ord: tegn og under. Når det kalles tegn, slik Johannes gjør i evangeliet sitt, hjelper det oss å forstå at miraklene peker på noe mer. Et tegn er jo et tegn noe.

Etter at kameramannen nikker på hodet, kan du begynne å prate i kameraet.

Du kan komme inn når jeg banker to ganger i veggen.

Tegnene Jesus gjorde er bare en smakebit på hvordan det vil være i Guds rike.

Det største mirakelet

At Jesus døde, er ikke så sensasjonelt, men at han sto opp igjen, det er det største mirakelet som noen gang har skjedd! Det er selve kjernen i den kristne troen. Gud har all makt, og miraklene viser oss det.

Nå har jeg stilt mange utfordrende spørsmål, som vi skal utforske denne måneden. «Mirakler» er temaet på iTro i mars!

creativeJohn

Tema

Temaet på iTro i mars er «Mirakler».