Hvor blikket vårt er festet vil kunne prege hvor livet vårt tar veien

Hvor blikket vårt er festet vil kunne prege hvor livet vårt tar veien

Kanskje er vi for nærsynte i møte med livet. Hvor vil Gud at vi skal se?

Tema

Månedens tema på iTro i april er «nærsynt».

Det kan være vanskelig å se det store perspektivet av vår tro. Vi lever i en tid hvor prestasjoner og det som skjer rundt oss betyr mye og blir viktig for oss. Men blir vi for nærsynte i måten vi lever livene våre på?

Gud åpnet opp veien til det langsiktige

Da Jesus døde på korset, åpnet han opp veien til himmelen for at vi skulle få leve et liv i evigheten sammen med Gud.

Gud sendte Jesus for at vi skulle ha et langsiktig mål i livet vårt. Vi har blitt lovet et liv i en evighet med han. Hvor lite har ikke da dette livet på jorden og ikke minst våre dager her å si for denne evigheten?

Tauet i livet

Francis Chan har en spennende illustrasjon på dette evige livet. Se for deg et langt, hvitt tau. I begynnelsen av dette tauet er det et lite, rødt markert område på kanskje omtrent en centimeter.

Dette røde området er livet ditt her på jorden. Alt det hvite er ditt potensiale, ditt evige liv i relasjon med Gud og alt som skal komme – et liv i evigheten med Gud.

Hvis hele tauet er livet ditt, hvorfor kun se kort og på det røde når du kan løfte blikket mot noe mer langsiktig?

Nærsynte liv

Jeg tror vi mange ganger har lett for å tenke på det som ligger oss nært. Hva skal vi ha på oss, hva blir det til middag, hvilken karriere skal jeg satse på og hva skal jeg kjøpe i bursdagsgave til vennen min?

Ting som der og da kan virke som noen skikkelige «big deals», men som i et større perspektiv ikke har noe å si. For husker du hva du hadde på deg og hva du spiste til middag på denne dagen i fjor?

Vi har lett for å leve nærsynte liv. Vi ser stort sett bare det som ligger rett foran oss.

Løft blikket!

Gud kaller oss til å løfte blikket – fra det nærsynte til det langsynte. Han kaller oss til å leve et liv med en større mening enn det som skjer akkurat nå. Et liv med betydning i et mye mer langsiktig perspektiv.

Ha øynene rettet framover, fest blikket på det som ligger foran! (Ordsp 4,25)

Denne månedens tema på iTro er «nærsynt».

Lightstock

Tema

Månedens tema på iTro i april er «nærsynt».