Med engler til bords

Med engler til bords

Det er ikke greit at livet kretser rundt bare meg og at alt dreier seg om "Meg, mitt og mitt eget!". Vi må ta vare på hverandre.

Leder

Denne ukens leder er skrevet av Kristin Lien.

Uken min er full. Jeg skal på skolen. Jeg skal lese masse til eksamen. Jeg skal jobbe med iTro-saker. Jeg skal rekke å lese i Bibelen. Jeg skal på minst tre møter i menigheten. Jeg må huske å vaske rommet. Og klærne. Jeg skal rekke å slappe av. Også skal jeg bli husmor, drømmedame og verdens beste lærer. Og utdanningsminister. Aller helst denne uken. Gjerne før søndag, for da liker jeg å ta meg helt fri.

Kjærlighet for hverandre

La kjærligheten til brødrene holdes levende!  Glem ikke å være gjestfri, for på den måten har noen, uten selv å vite det, hatt engler som gjester.  Hebreerne 13.1-2

Men så handler det ikke om meg og «jeg, jeg, jeg». Ja, min uke er travel og jeg har mye å gjøre, men det er ikke der hjertet og fokuset mitt bør være. Dersom jeg ikke rekker å vaske rommet på bekostning av at jeg tok meg tid til å være en god venn, så er ikke det galt. Det blir galt om jeg ikke gjør det.

Det blir galt om jeg ikke lever nær Jesus og har han som sentrum og fokus for mitt liv. Jeg er avhenging av igjen og igjen se mot han og innse hva jeg ikke kan oppnå selv. Jeg kan alltids jobbe mot å være så populær og flink som mulig her på jorda, men det er ikke det som teller. Det er ikke der jeg bør hente min identitet og verdi, det er hos Jesus og i Hans kjærlighet. Og der gjelder deg, også.

«Hva om du inviterer en venn på kvelds..»

Hebreerne 13 setter dette egosentriske og selvopptatte livet i perspektiv. Kjærligheten til fellesskapet og brorskapet må holdes levende.  Bibelen er krystallklar på at vi skal elske hverandre og har ansvar for å ta vare på hverandre. Her i Norge er vi gitt så mye at hver enkelt allerede har vunnet i lotto hundre tusen ganger. Så hva om du inviterer en venn på kvelds denne travle uken! Ta deg tid til de du er glad i.

 

Leder

Denne ukens leder er skrevet av Kristin Lien.