Stått opp fra de døde?!?

Stått opp fra de døde?!?

Jesus var faktisk død, men ble levende igjen! Det er ganske spesielt egentlig.

Leder

Ukas leder er skrevet av Nils Kåre Bøe. Han er redaktør for iTro.

Jesus stod opp fra de døde! Kanskje har du hørt dette bli sagt mange ganger, og glemt hvor spektakulært det faktisk er. Men Jesus stod faktisk opp fra de døde! Og tenk et øyeblikk på hva det var som skjedde. En mann døde, men et par dager senere gikk han rundt blant folk igjen, tilsynelatende i bedre form en noen gang!

Vi har nok  blitt litt bortskjemte på overnaturlige ting når vi har lest i Bibelen om alt det Jesus gjorde. Han helbredet syke, gikk på vannet, drev ut demoner og stilnet stormer. At han i tillegg stod opp fra de døde blir liksom fort bare en bonus. Men dette er en så viktig hendelse, at hadde det ikke vært for oppstandelsen, så hadde troen vår vært meningsløs, og vi ville fremdeles vært i syndene våre (1 Kor 15,17). Det er med Jesu oppstandelse det nye livet vårt som kristne begynner.

Kreativ tegnsetting som dette bør spares til helt spesielle anledninger

Oppstandne mennesker er  så spesielt at det til og med åpner for en spesiell form for tegnsetting. For noen dager siden leste jeg litt i Petter Schjervens bok Typisk norsk, som tar for seg morsomme sider ved det norske språket. Og det var mens jeg leste en advarsel om å unngå overdrevet bruk av utropstegn og spørsmålstegn at jeg ble minnet om det spesielle ved oppstandelsen. For der stod det:

§ 2.3 Kreativ tegnsetting (Altså: "!?!"):
"Vær uhyre varsom med kreativ tegnsetting. Dette bør spares til helt spesielle anledninger (Som: ‘Har du stått opp fra de døde?!?’)"

Selv om Schjerven  neppe visste at jeg kom til å lese dette i påska, får det tydelig fram det spesielle ved påska. Og jeg tipper at hvis for eksempel Maria Magdalenas reaksjon på møtet med Jesus skulle vært tegnet inn i en tegneserierute, ville vi trengt minst to spørsmålstegn med et utropstegn i midten!

Foto:© Icons Jewelry – Fotolia.com