«Bibelglede i mars»

«Bibelglede i mars»

Facebook-eventen gir oss 30/30-utfordringa. Blir du med?

To jenter fikk en ide av ei dame i USA. De bestemte seg for å lage en Facebook-event. Etter bare noen dager har flere hundre trykka «deltar».

Det er minst to ting som er kult med dette.

 1.  Det viser hva som kan skje når noen våger å tro på at idéen de har fått er god.
 2.  Når idéen går ut på å invitere folk til å lese i Bibelen 30 minutter hver dag i 30 dager er det konge. Et fint push for å få inn gode lesevaner!

Keep charging

Poenget er jo ikke å trykke deltar, poenget er å delta. Jeg tror livene våre kan bli spennende når vi leser i Bibelen og lar den snakke til oss – når vi lar Gud snakke til oss.

Et av de beste rådene jeg noen gang har fått er «keep charging». To enkle ord. Men de rommer mye. Det får konsekvenser når vi «keep charging».

Her er 10 grunner til å bli med på «Bibelglede i mars»

 1. Derfor takker vi stadig Gud, for da dere fikk overlevert det Guds ord som vi forkynte for dere, tok dere imot det – ikke som menneskeord, men som det Guds ord det i sannhet er. Og dette ordet er virksomt i dere som tror. (1 Tess 2,13)
 2. Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti. (Sal 119,105)
 3. Til slutt, søsken: Be for oss om at Herrens ord må få fritt løp og holdes i ære , slik som hos dere. (2 Tess 3,1)
 4. Som Far har elsket meg, har jeg elsket dere.Bli i min kjærlighet! (Joh 15,9)
 5. Hver den som hører disse mine ord og gjør det de sier, ligner en klok mann som bygde huset sitt på fjell. (Matt 7,24)
 6. Dine lovbud viser meg vei, de gir like stor glede som all rikdom. Jeg vil grunne på dine påbud, feste blikket på dine stier. Jeg fryder meg over dine forskrifter, jeg glemmer ikke dine ord. (Sal 119,14-16)
 7. Hun hadde en søster som het Maria, og Maria satte seg ned ved Herrens føtter og lyttet til hans ord. (Luk 10,39)
 8. Derfor, når vi har så stor en sky av vitner omkring oss, så la oss legge av alt som tynger, og synden som så lett fanger oss inn, og med utholdenhet fullføre det løpet som ligger foran oss, med blikket festet på ham som er troens opphavsmann og fullender, Jesus. For å få den gleden han hadde i vente, holdt han ut på korset uten å bry seg om skammen, og nå har han satt seg på høyre side av Guds trone. Ja, tenk på ham som holdt ut en slik motstand fra syndere, så dere ikke blir trette og motløse. (Hebr 12,1-3)
 9. Jesus svarte: «Det står skrevet:Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som kommer fra Guds munn.» (Matt 4,4)
 10. Når mitt indre er fullt av urolige tanker, har min sjel glede av din trøst. (Sal 94,19)