En livsforvandlende uke

En livsforvandlende uke

"Livsforvandlende" var tema på Sommertreff Lundeneset. - Det er så fint at temaet er livsforvandling, og ikke livsforandring, sier Sigrid Karine.

Nyheter

Sommertreff ble arrangert fra 26. juni – 1. juli på Lundeneset VGS, med over 100 deltakere.

Lundeneset videregående skole viser seg fra sin beste side, badet i sol, når over hundre deltakere ankommer Sommertreff 2012. De kommer fra både nord og sør, i busser, båter og biler. 57 ledere har allerede vært her noen dager og gjort i stand til årets happening, og står nå og tar imot ungdommene, fulle av forventning.

Forvandlingen som Jesus skaper skjer inni oss og ikke via det ytre

Sigrid Karine Belt  er en av lederne. Hun kommer fra Stranda på Sunnmøre, er 20 år og skal være ettåring i Region Sørvest til høsten. Sigrid Karine har tenkt litt på Sommertreff sitt tema som er «Livsforvandlende», og tenker at det er Jesus som forvandler liv.

– Det er så fint at temaet er livsforvandling, og ikke livsforandring. Forvandlingen som Jesus skaper skjer inni oss og ikke via det ytre, sier hun. Og dette håper Sigrid Karine deltakerne skal få høre om, og forstå i løpet av uka på Lundeneset.

Sigrid Karine har  også forventninger til uka som kommer. Hun håper det blir ærlige taler, at deltakere skal få oppleve det kristne fellesskapet og få kjenne at gjennom sang og taler kan de få et møte Jesus. Den kommende ettåringen har også et ønske om at både de som tror og ikke kan kjenne at dette er en uke der de blir sett av lederne og får lære mer om Jesus.

– Det er en god gjeng med ledere som har forberedt seg godt, forteller Sigrid Karine. – Det er en utrolig viktig aldersgruppe som trenger gode forbilder.

Jeg gleder meg til å lære enda mer på bibeltimene

Det er dag  to under Sommertreff. Ute på benken sitter fem gutter og storkoser seg med dagens kioskfangst. De har nettopp kommet fra den første bibeltimen denne uka og har allerede vært i smågrupper og snakket om dagens bibeltime. Thomas Matre (12) bor bare tre kilometer i fra Lundeneset, men har likevel tatt turen på Sommertreff sammen med kameratene sine Johan Lillemo (13), Øyvind Granberg (14) og Aleksander Rabbestad (12). Sammen med disse er Alv Johan Skarpeid (14) kommet hele veien i fra Oslo.

– Jeg sov bare fem minutter i natt, sier Thomas. Det resulterte i at han sovnet på bibeltimen. Men guttene kommer fram til at bibeltimens innhold og tema handlet om hvordan verden ble til og hvordan vi ble skapt.
– Jeg gleder meg til å være her noen flere dager for å lære enda mer på bibeltimene, sier Alv Johan.

Noe av det kjekkeste med Sommertreff er å bli kjent med så mange nye folk

Guttene synes at  temaet for Sommertreff høres flott ut. De forklarer at ordet «livsforvandlende» kan bety en forvandling i livet.

– Og en slik forvandling kan være opplevelsen av å være på Sommertreff her på Lundeneset, sier Johan.
– Noe av det kjekkeste med Sommertreff er å bli kjent med så mange nye folk, sier Thomas, mens snopet blir sendt rundt bordet.
– Det er også mye god musikk på Sommertreff, skyter Aleksander inn. Alle de fem er enige om at de ønsker å komme tilbake neste år.

De lar meg  få ta et bilde av dem, før de løper på dagens store aktiviteter som er teambuilding, ball- og vannsport.

 

På bildet fra venstre: Alv Johan Skarpeid, Johan Lillemo, Aleksander Rabbestad, Øyvind Granberg. I armene: Thomas Matre