God sommerlesning!

God sommerlesning!

Vil du ha et boktips i ferien? Eller kanskje komme med et? Vi har samlet noen av iTro-leseres anbefalinger!

Gertrudas løfte

(Av Ram Oren, Lunde Forlag, 2011, anbefalt av Olene Aarsland)

Da Michaels mor  ligger for døden, spør hun om Gertruda, guttens kristne barnepike, kan love å ta vare på gutten og føre ham hjem til Palestina etter krigen. Gertruda lover dette, og gjennom hele boken får vi se at hun til og med risikerer livet for å holde dette løftet.

Denne historien, som er sann, skjedde litt før, under, og rett etter 2. verdenskrig. Den polske jødegutten, Michael, mister sine foreldre, og Gertruda blir som en ny mor for ham. "Gertrudas løfte"er ikke en oppbyggelig, kristen bok, men en historisk bok fra 2. verdenskrig.

Michael, som lever  i dag, sier selv at romanen er en kjærlighetshistorie, ikke en holocaustbok. Derfor vil jeg anbefale alle å lese denne sterke, og uforglemmelige boken. Den gjør inntrykk, og viser at det også er håp i de vanskeligste situasjoner.

(Her kan du lese mer om Gertrudas løfte)

Kristen med god grunn

(Av Stefan Gustavsson,Luther Forlag, 1999,anbefalt av Stian Ausland)

Denne boken omhandler  hvordan kristne kan forsvare det de tror på i forhold til vitenskap og viser til at Bibelen står for generell troverdighet.

Jeg anbefaler å lese denne boken fordi vi befinner oss i en tid der kristendommen blir sett på som en overtro, basert på usannsynlige hendelser i forhold til de fysiske lover. Ved å ha lest denne boken blir leseren introdusert for kristendom som en trosretning med stor holdbarhet. Boken har gjort at jeg kan kalle meg kristen med god grunn.

Boken bør leses  av elever på videregående og ellers i aldersgruppene over.

(Her kan du lese mer omKristen med god grunn)

Forsoningsbarnet

(Av Francine Rivers, Lunde Forlag, 1998, anbefalt av Elisabeth Guttormsen)

Tittelen kunne ikke  vært mer treffende, for skal man si noe om handlingen uten å røpe for mye, er det at den handler om nettopp det; et forsoningsbarn.

Selv om de fleste av oss heldigvis ikke har opplevd det Dina i boken opplever, er hun lett å kjenne seg igjen i. Det som skjer er ufattelig, men samtidig utrolig, og viser hvordan Gud kan virke selv i de mørkeste stunder.

Boken anbefales spesielt  til ungdomsjenter, men jeg tror historien vil gå deg rett til hjertet uansett hvem du er! Passer fint å lese på stranden eller hvor enn du tilbringer sommeren, kanskje med et lommetørkle eller lignende i nærheten..

Har du et boktips du vil gi de andre iTro-leserne? Del gjerne i kommentarfeltet! :)

Foto: k1ng på flickr.com