Talentene fra Tinguipaya

Talentene fra Tinguipaya

Stortap til tross. Den lystige guttegjengen fra Tinguipaya har hatt det storveis på mannsleir. Sammen med åtti brødre.

Misjon

Månedens misjonsland i juli er Bolivia.

Misjon er spalten hvor du kan lese om misjonsprosjekter, misjonærer og misjonsland som har tilknytning til Norsk Luthersk Misjonssamband.

Elleve gutter fra landsbyen Tinguipaya hadde reist sju timer i buss for å komme på mannsleir i Sucre. Adolfo Ugarte (17) synes leiren var verdt den lange turen.

– Vi har spilt  mye fotball, det har vært gøy! Kameratene ler samtykkende. Selv om de tidligste kampene startet klokken seks(!) på morgenen, har kameratgjengen holdt koken hele helga igjennom. Guttene stilte med to lag og selv om de tapte alle de ti kampene, henger de ikke med hodet.

Jeg vil ikke nøle med å kalle dette en suksess

– Det har vært  god stemning, og vi har blitt kjent med ungdommer fra Santa Cruz, Cochabamba og Sucre, forteller Beymar Quintanillo (18) som sammen med kameratene er på leir for første gang.

For første gang i historien ble det arrangert nasjonal mannsleir i regi av ICEL (Den evangelisk-lutherske kirke i Bolivia). Damene har i flere år hatt sin egen weekend, og nå var det på høy tid at også gutta fikk sin egen, mente noen. – Deltagerantallet har overgått alle forventninger, vi er nesten 90 til sammen. Nesten alle er ungdommer! Jeg vil ikke nøle med å kalle dette en suksess, sier en begeistret leirsjef Juan Carlos Huayta til iTro.

Leiren startet allerede  fredag morgen med undervisning om talenter og nådegaver. Bibelundervisningen resten av helga handlet mye om det kristne livet, om hvordan hver enkelt kan være med å bygge den lokale menigheten. Søndag ble mannsleiren avsluttet med gudstjeneste sammen med den lokale menigheten. Under gudstjenesten blei ei lita jente døpt, en ung mann ble tatt opp i menigheten etter å ha kommet til tro det siste året og fem unge mennesker fikk ta et nytt standpunkt for Jesus etter en utfordrende preken.

Det er viktig at vi bruker de gavene vi har fått og ikke graver dem ned

– Jeg husker best  undervisningen om talentene, svarer Carlos Quispe (16) når jeg spør ham om hva han har fått med seg fra møtene.

– Gud har gitt oss mange talenter. Det er viktig at vi bruker de gavene vi har fått og ikke graver dem ned, fortsetter han og viser til lignelsen om talentene det ble undervist fra på fredag.

Siden starten av  90-tallet har NLMs samarbeidskirke drevet ungdomsinternatet i Tinguipaya. Det gjør det mulig for fattige familier fra omkringliggende landsbyer å la sine unge håpefulle få skolegang. Hver morgen får elevene med seg et gudsord før de begynner skoledagen. Onsdagene er det møte, med sang og andakt. Et fåtall kommer fra kristne familier, men i januar var flere av guttene på nyttårsleir og noen deltok også på bibelskolekurs i etterkant. Vær gjerne med å be om at Gud må kalle på disse ungdommene gjennom det viktige arbeidet på internatet i Tinguipaya.

På bildet:Fornøyde fotballgutter. Bak f.v.: Primitivo Mamani (15), Carlos Quispe (16), Senobio Potai (17), Adolfo Ugarte (17), Beymar Quintanillo (18). Foran f.v.: Marlon Florez (16) og Manuel Sanchez (15). (Foto: Andreas Norbye)