Ærlige venner

Ærlige venner

Vi ble ikke skapt for å stå alene.

Andakt

Denne andakten er skrevet av Eyvind Olafsrud, og har også tidligere vært publisert på iTro.

Menn og gutter skal være store og sterke, kvinner og jenter skal være sterke og uavhengige!

Det er hva  du blir fortalt av tv, filmer og av samfunnet. Vi liker ikke svakhet. Vi liker ikke at andre er svake rundt oss, og vi liker ikke bli sett på som svake av andre.Alt kommer av at vi er usikre på oss selv. Vi liker egentlig ikke å være alene, men for å gi et uttrykk for at vi har kontroll på alt, later vi som om vi har det bra.

Da Gud var  ferdig med å skape jorda og alt som var på den, sa han at alt var godt! Etterpå skapte Gud mannen, og det ikke var godt for mannen å være alene. Derfor skapte Gud kvinnen som likeverdig til mannen. Det bør si oss noe. Gud har skapt oss for å være i fellesskap med hverandre. Det er ikke godt for oss å stå alene, å skulle klare alt på egen hånd.

Kan du være den du virkelig er?

Nå. Det er  ikke måte på hvordan vi har store muligheter for å være i kontakt med folk i dag. Du har hundrevis av venner på facebook, alltid noen som er pålogga på chatten. Man snakker om alt som egentlig ikke betyr så altfor mye.

Så kommer spørsmålet.Har du noen som du kan bruke tid med, og være den du virkelig er?

Noen du ikke trenger å late som med, du trenger ikke være kul hele tida, morsom hele tida. Det å ha noen få venner man kan dele alt med, venner man kan be sammen med, du kan be for dem, og de kan be for deg. Tenk å kult å ha en eller to venner som du kan bruke tid med fast og være ærlig om hvordan det går. Sende ei melding når du strever med noe.

Vær en slik venn

Gud kalte deg  ikke til å klare livet på egen hånd. Han vet at vi trenger folk rundt oss. Folk vi kan være 100 % ærlige med. Som kan være 100 % ærlige med deg, også når du egentlig ikke liker hva de sier til deg. Folk som kan si ifra dersom du er på bærtur på områder i livet ditt. Det, det er virkelige venner det.

Begynn å be om å ha slike venner. Vær en slik venn.