Å glede seg i Herren handler ikke om omstendighetene våre, men det Gud har gjort for oss

Å glede seg i Herren handler ikke om omstendighetene våre, men det Gud har gjort for oss

— For mitt liv har dette fått enorme konsekvenser, forteller Benjamin Blom (19) i dagens andakt.

Andakter av og for tenåringer

Framover vil søndagsandaktene på iTro være skrevet av og for tenåringer. Andakten vil enten baseres på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.

Kjenner du at det er vanskelig å finne langvarige gleder i ting på jorden? Hva er det som egentlig gir sann glede, og hvilke konsekvenser har det for livene våre?

Vi lever i et land hvor mange har forlatt den kristne tro og søker mening og glede i det verden har å tilby. Apostelen Paulus utfordrer oss til noe helt annet. Dette skriver han til menigheten i Filippi:

Gled dere alltid i Herren! Igjen vil jeg si: Gled dere! La alle mennesker få merke at dere er vennlige. Herren er nær. Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.» Filipperne 4, 4-7

Ikke glede i omstendighetene

Paulus skriver altså at vi alltid skal glede oss i Herren, men hva betyr det egentlig? Skal vi alltid være glad, uansett hva som skjer rundt oss?

Å glede seg i Herren handler om å ikke se på omstendighetene våre for å finne glede, men på det Gud har gjort for oss.

Vi kan selvfølgelig finne glede i framgang og ting som går bra, men disse står ikke fast. Det er bare én som ikke forandres, og det er nettopp Herren. Vi kan møte motgang og føle at vi ikke har noe å glede oss over, men frelsen kan vi alltid glede oss over.

Dette vil få konsekvenser for livene våre. I vers 5 står det at alle mennesker skal få merke at vi er vennlige. For det er nettopp gjennom gleden vi får fra Gud at blir vi vennlige og gode mot de rundt oss.

Ved å la dem kjenne og merke Gud gjennom vår vennlighet, kan vi nå ut til enda flere mennesker med evangeliet!

Det er nettopp gjennom gleden vi får fra Gud at blir vi vennlige og gode mot de rundt oss.

Legg alt du har på hjertet framfor Gud

Men hvordan kan vi alltid glede oss når vi har så mange bekymringer i livene våre? Paulus formaner oss til å legge alt vi har på hjertet framfor Gud. Da sitter vi ikke igjen med vekten av bekymringene våre, men vekten av gleden vår i Herren, slik at vi kan gi den videre.

På toppen av dette har vi fred med Gud gjennom troen på det Jesus gjorde på korset. Mange av konsekvensene av å tro på det er faktisk akkurat det Paulus skriver i versene ovenfor.

Ved å glede oss i Herren, være vennlige og elske vår neste, og å legge alle våre bekymringer framfor Gud, kommer denne freden som Paulus snakker om.

Denne freden er utenfor vår forståelse, men den skal bevare våre hjerter og tanker. Vi kan både glede oss over og kjenne på denne freden.

Vi har fred med Gud gjennom troen på det Jesus gjorde på korset.

Gi videre, selv i tyngre perioder

For mitt liv har dette fått enorme konsekvenser. Ved at jeg har min glede i det Gud har gjort for meg, og ikke det som skjer rundt meg, har jeg klart å komme meg gjennom utrolig mye.

Det betyr ikke at jeg alltid er glad, men jeg opplever en fredelig følelse og dypere glede som gjør det mye lettere å gi videre til de rundt meg, selv i tyngre perioder.

Sett din glede i frelsen du har fått helt gratis ved tro, i stedet for å søke glede i verdens lyster og fristelser. Det vil påvirke livet ditt på en helt annen måte enn du kan tenke deg, og du vil bevares av Guds fred.

Sett din glede i den frelsen du har fått helt gratis ved tro, i stedet for å søke glede i verdens lyster og fristelser.

Lightstock / Håkon Rydland

Andakter av og for tenåringer

Framover vil søndagsandaktene på iTro være skrevet av og for tenåringer. Andakten vil enten baseres på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.