– Gud ser oss og han kan skape gode ting ut av vonde situasjoner

– Gud ser oss og han kan skape gode ting ut av vonde situasjoner

Malene (18) mistet lillesøsteren sin i 8. klasse og siden den gang er det ett bibelvers som har betydd spesielt mye for hun.

Andakter av og for tenåringer

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for tenåringer. Andaktene baserer seg på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.

Mitt favorittbibelvers er:

«Som dine dager er, skal din styrke være» (5 Mos 33,25)

Det er flere grunner til at dette er mitt favorittbibelvers. Først og fremst så syns jeg det er så utrolig godt å kunne hvile i at Gud gir meg den styrken jeg trenger for hver dag. Og at denne styrken nødvendigvis ikke er lik hver dag, men akkurat sånn jeg trenger den hver dag.

Trofast til sine løfter

Gud har gitt oss dette løftet, og Gud kan ikke lyve, han kan ikke bryte ett løfte (Tit 1,2).

Derfor kan vi fullt og helt hvile i de løftene Gud gir oss, og i dette tilfellet løftet om styrke for dagene vi møter. Alle de oppgavene som Gud gir oss i hverdagen, alle valg vi må ta og alle vanskelige situasjoner vi går gjennom, har Gud lovet at han skal gi oss kraft til å klare.

Gud gir oss ikke oppgaver og dager som vi ikke kommer oss gjennom, vi klarer alt med styrken Gud gir oss.

Mistet lillesøster

Da jeg gikk i 8. klasse mistet jeg min lillesøster, hun hadde vært syk lenge og ble bare verre og verre. Hun var derfor en del på sykehuset, spesielt den siste tiden.

Gud gav oss i denne perioden den styrken vi trengte hver eneste dag, han sviktet aldri.

Den ene gangen da hun var innlagt på barneavdelingen så mor en sykepleier som hadde tatovert; «5. Mosebok 33, 25». Der står det: «Som dine dager er, skal din styrke være.».

I ukene etter min lillesøster hadde reist hjem til Jesus, fikk vi flere kort, gaver og trøstende ord fra folk rundt oss. Ett bibelvers som gikk igjen var «Som dine dager er, skal din styrke være».

– Han sviktet aldri

Når jeg ser tilbake på denne tiden ser jeg at dette er sant. Gud gav oss i denne perioden den styrken vi trengte hver eneste dag, han sviktet aldri.

Gud ser oss og kan skape gode ting ut av vonde situasjoner. Bruke det vonde som er uforståelig til noe godt både for oss selv og for andre.

Gud har ikke lovet at vi alltid skal ha det komfortabelt og bra.

Dette verset forteller oss også at alle dager ikke er like, noen dager er veldig fine, andre mindre fine. Det er helt normalt at det er sånn. Og det som er godt å huske på er at når dagene blir vanskelige øker styrken og kraften fra Gud.

Vi har en god Gud som ser og kjenner oss. Han ser våre behov, våre lengsler og alle våre tanker. Vi kan stole på og virkelig hvile i at han har kontroll.

Livet svinger

Gud bryter heller ikke løfter. Derfor kan vi vende oss til Gud, spørre han om hjelp og be til han i alle situasjoner, fordi han kjenner oss og vet hvordan vår dag er (Sal 116,1-2 og Matt 10,30).

Livet er ikke alltid en dans på roser, vi har oppturer og nedturer i livene våre. Gud har ikke lovet at vi alltid skal ha det komfortabelt og bra. Men han har lovet oss at han skal gi oss styrke til å takle alt, og han vil aldri gi oss prøvelser vi ikke vil mestre.

Gud har lovet at han ska gå sammen med oss gjennom det vanskelige i livet, han står ikke bare på utsiden og gir oss styrke. Han går med oss og bærer oss gjennom de tunge periodene i livet.

Lightstock / Håkon Rydland

Andakter av og for tenåringer

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for tenåringer. Andaktene baserer seg på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.