Det er fullbragt!

Det er fullbragt!

Vet du hva ordet laminin betyr?

Det er sterkt  å lese om langfredag i Bibelen. Det kunne ha beskrevet en blodig filmscene, men isteden er det fakta som forteller om hva Jesus gikk i gjennom for deg og meg. Han ble pisket, hånet og spyttet på. Du kan lese det selv i Johannes, Matteus, Lukas eller Markus. Noen av dem var til og med øyenvitner til det som hendte denne dagen.

Hele Jerusalem ble  mørkt som natten – midt på dagen – og det tykke forhenget i tempelet (som var et bilde på skille mellom Gud og mennesker) revnet og delte seg fra topp til bunn. Det som før var det aller helligste, var nå åpent for alle mennesker.

Påskeserie:

Dagens skribent i serien om påskedagane er Ingebjørg Madland (16) frå Tau.

De andre sto på avstand

Det jeg bet  meg ekstra merke i da jeg leste om korsfestelsen i evangeliene, var at det er bare Johannes som har skrevet ned at Jesus sa «det er fullbrakt«. Jeg stusset over dette. Hvorfor kunne ikke de andre høre Han si det?

Nysjerrig som jeg  er, lette jeg etter svar (Google!). Tilslutt fant jeg ut grunnen: Johannes var den som holdt seg nærmest korset. De andre stod på avstand.

Det synes jeg  var kjempefint å tenke på! Johannes holdt seg nærmest Jesus, og på grunn av det fikk han høre Han si det som oppsummerer hele Bibelen: «Det er fullbrakt!». Jesus gjorde alt ferdig, og av nåde skal du og jeg få del i det. Vi skal få komme til Himmelen og leve sammen med Gud når vi dør – hvis vi i hjertene våre velger å tro.

Én hendelse kan påvirke hele evigheten min

Det er merkelig  å tenke på at noe som skjedde for 1979 år siden, har så stor betydning for meg idag. At én hendelse kan påvirke hele evigheten min. Et bibelvers som passer til dette står i Hebreerne 13,8: Jesus er i går og i dag denne samme, ja, til evig tid. Dette viser at det er like aktuelt i dag som det var dagen Jesus døde. Han vil aldri endre seg, og hans kjærlighet for oss er like sterk idag som den var da!

Til avslutning vil  jeg gi deg en liten funfact. Søk på ordet «Laminin» på Google, slik at du får opp et bilde av det. Så finner du frem en Bibel, og leser Kolosserne 1,17. Ikke les videre før du har gjort det!

Takket være korset, har vi liv!

En kort forklaring  på hva «Laminin» er: et molekyl i cellens basalmembran, som holder cella sammen med alle de andre cellene. Enklere forklart: Det er limet som holder sammen kroppen vår. Dersom vi trekker dette bildet sammen med verset i Kolosserbrevet, forstår vi at takket være korset, har vi liv! Det angår faktisk både sjelelivet og det fysiske livet vårt her på jord.

Amen!

Ill.foto:  © wajan – Fotolia.com