Er jeg naiv?

Er jeg naiv?

"Vi vet jo ikke hvordan livet etter døden er? Kanskje er det bare lys?" sa venninna mi.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Hildegunn Haugen. Hun er arkitekt, og bor i Oslo.

Jo, jeg vet jo litt, sa jeg! Jeg vet at jeg skal få en ny kropp, at vi får en ny jord. At det kommer til å være et sted uten sorg. Ingen tårer, ingen nød.

Det er ikkealltid så lett å tro på det som står i Bibelen

«Og jeg så  en ny himmel og en ny jord. For den første himmel og den første jord var borte, og havet fantes ikke mer…
…Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne,
og døden skal ikke være mer,
heller ikke sorg eller skrik eller smerte.
For det som en gang var, er borte.» (Joh Åp 21,1+4)

For noen mennesker må jeg fremstå ganske naiv. Som tror det som står i Bibelen. Jeg synes sykdom er skummelt, at det er forferdelig at unge mennesker dør. Egentlig ofte når gamle dør og. Men jeg tror at Jesus møter meg når jeg dør, og jeg tror det er sant fordi jeg har lest om det i Bibelen.

Det er ikke  alltid så lett å tro på det som står i Bibelen. Det står så mye som kan virke rart. Og ting som fornuften forteller meg at ikke er sant. Som den historien om eselet som begynner å snakke. (4 Mos 22,31-35) Det er helt lov å synes det er vanskelig å både forstå, og tro på det man leser.

Hva vil Jesus si meg i dag? Det vil påvirke hva du er opptatt av

Men jeg har  lyst til å gi deg noen tips (kall det gjerne for livet);

1) Les i Bibelen!  Da vet du i hvertfall hva som står. Det er ikke troverdig med mennesker som nekter å tro på ting, også gidder de ikke å finne informasjon om det en gang. Finn ut hva Bibelen sier om himmelen, før du bestemmer deg for om du tror på den!

2) Snakk med noen  om det du leser. Både det du syns er gøy (eselet som snakker er gøy!), det som er vanskelig og det du syns er veldig bra. (For jeg lover deg, det står mye bra i Bibelen)

Bønn

Jesus! Dette synes jeg er vanskelig å tro på _______ (fyll inn det du tenker på).
Vis meg hva som er sant. Og hva som er verdt å tro på, verdt å satse på. Vis meg hvem du er!
Amen.

3) Bruk det!  Bibelen har nemlig en «magisk» kraft. Guds ord gjør noe med oss. Det forandrer oss. Tørr å spør deg selv; Hva vil Jesus si meg i dag? Det vil påvirke hva du er opptatt av. Jesus snakker nemlig sjelden om uviktige ting. Og da kommer de tingene som er viktig for Han til å bli viktige for deg også.